Home Tips Blijf in business met sneldrogende gietvloeren

Blijf in business met sneldrogende gietvloeren

1186
DELEN
Gietvloeren business

Wist je dat gietvloeren sneldrogend zijn? Door de snelle plaatsing is de werkonderbreking minimaal, zodat je gewoon in business kunt blijven. Zijn sterke en stootvaste eigenschappen maken dit type vloer buitengewoon geschikt voor bedrijfsruimtes.

Gietvloeren bijzonder veelzijdig

Gietvloeren worden in de regel samengesteld uit epoxy of polyurethaan. Beide vloertypes kenmerken zich door de volgende eigenschappen:

 • Een hoge mate van slijtvastheid;
 • Een snelle plaatsing. De verwerkingstijd bij 20 graden bedraagt maximaal 60 minuten. Na plaatsing zijn gietvloeren beloopbaar na 24 uur, berijdbaar na 48 uur en volledig doorgehard na 7 dagen;
 • Vloeistofdichtheid en bestendigheid tegen diverse chemicaliën;
 • Eenvoudig te reinigen oppervlaktes, dus onderhoudsvriendelijk.

Epoxy gietvloeren zijn bij uitstek geschikt voor industriële toepassingen. In publieke ruimtes daarentegen wordt vaker gekozen voor polyurethaanvloeren. Qua stevigheid en duurzaamheid doen beide gietvloeren niet voor elkaar onder.

Epoxy gietvloeren: uiterst robuust

Epoxy gietvloeren (zoals die van HIM Products) dragen de zwaarste lasten met groot gemak. Machines, voertuigen of scherpe voorwerpen? Geen centje pijn dankzij de hoge stoot- en krasvastheid. In de volgende branches worden epoxy gietvloeren doorgaans veel gebruikt:

 • Farmaceutische industrie
 • Productiehallen
 • Showrooms
 • Scholen

Stuk voor stuk branches waar sprake is van veel in- en uitloop. Geen van hen kan het zich eigenlijk permitteren om de deuren voor lange tijd te moeten sluiten of uit te wijken naar een andere locatie. Door de vloer op gunstige tijdstippen te plaatsen, zoals vlak voor het weekend, rust- of vakantiedagen, hoeft niemand daar hinder van te ondervinden.

Polyurethaan gietvloeren: de rust zelve

Daar waar ruimtes vragen om vloeren die meer loopgemak bieden, komen polyurethaan gietvloeren om de hoek kijken. De vloeren vormen na uitharding een gladde, hard-elastische ondergrond. Door de flexibele onderlagen kenmerkt deze vloer zich ook door zijn hoge contactgeluiddemping. Dit type gietvloeren is onder meer geschikt als vloerafwerking in:

 • Ziekenhuizen
 • Laboratoria
 • Musea

Vloer zit altijd als gegoten

HIM gietvloeren staan hoe dan ook garant voor een naadloos beschermde ondergrond, van muur tot muur. Welke vloer je voorkeur ook heeft, beide vloeren combineren robuustheid met praktisch gemak en comfort. Het eindresultaat is altijd strak. De vloeren zijn namelijk niet alleen stijlvol, maar ook zelfnivellerend. Gietvloeren – what’s in a name? – zitten altijd als gegoten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here