Home Beurzen Beleggen voor de toekomst

Beleggen voor de toekomst

986
DELEN
Beleggen Binck

Als ondernemer ben je altijd op zoek naar een mooi rendement. Niet alleen als het over zakelijke investeringen gaat, maar ook over privézaken. Als je onderneming goed draait en je jezelf iedere maand een mooi bedrag kan uitkeren, is het belangrijk erover na te denken wat je hiermee gaat doen. BinckBank geeft meer informatie over de mogelijkheden van  beleggen, speciaal voor je pensioen als ondernemer.

Beleggen wordt steeds populairder in Nederland

Zowel bij consumenten als ondernemers hebben de crises voor een moeilijke periode gezorgd. Het aantal beleggers in ons land is toen daardoor enigszins gedaald. Nu het de meesten alweer een tijd economisch voor de wind gaat, groeit het aantal beleggers ook weer. Momenteel komen er maandelijks gemiddeld enkele duizenden beleggers bij. Op dit moment zijn er in ons land ongeveer anderhalf miljoen huishoudens die beleggen.

Wat verklaart deze groei?

De beurzen doen het alweer een paar jaar goed. Dit trekt nieuwe doelgroepen aan. Zo beleggen ook steeds meer jongeren en vrouwen. Sparen is momenteel geen aantrekkelijke optie door de lage of zelfs negatieve rente. Handige apps en andere automatisering hebben beleggen veel eenvoudiger gemaakt. Voor steeds meer mensen (zoals ondernemers) in ons land geldt daarnaast ook dat zij geen aanvullend pensioen via een pensioenfonds meer opbouwen. Vermogensopbouw is daarmee geen luxe maar noodzaak geworden.

Doelen die beleggende ondernemers hebben

De arbeidsmarkt en daarmee pensioenopbouw zijn de afgelopen jaren erg veranderd. Mede door de overheid, die bijvoorbeeld heeft besloten dat de AOW-leeftijd is opgeschoven. Sommige ondernemers willen eerder stoppen met werken, zeker na deze maatregelen. Hiervoor zal voldoende vermogen in de toekomst moeten zijn opgebouwd. Ze zijn daarnaast zelf verantwoordelijk voor de pensioenopbouw voor een aanvullend pensioen naast de AOW. Er zijn ook veel ondernemers die een extra spaarpotje willen creëren om leuke dingen te kunnen blijven of gaan doen tijdens hun pensioen.

Hiervoor sparen of beleggen?

Om voldoende vermogen te hebben opgebouwd om eerder te kunnen stoppen met werken of een mooi aanvullend pensioen te hebben, kunnen ondernemers sparen of beleggen. Uit het verleden is gebleken dat beleggen een hoger rendement oplevert dan sparen op de langere termijn. Spaargeld wordt daarnaast momenteel alleen maar minder waard, door een nulrente of zelfs negatieve rente, en de inflatie en belasting. Rendement kan alleen bij beleggen nooit worden gegarandeerd. Je moet er dus rekening mee houden dat de kans bestaat dat je inleg minder waard wordt.

Beleggen

Is beleggen niet heel veel tijd en energie?

Vroeger was beleggen behoorlijk ingewikkeld. Je moest je verdiepen in de beurzen en deze voortdurend zelf in de gaten houden. Tegenwoordig is het een stuk eenvoudiger, door de opkomst van zogenaamde ETF’s. Deze volgen dagelijks de beursindex en hiermee wordt je vermogen automatisch gespreid belegd. Beleggen is ook grotendeels geautomatiseerd. BinckBank belegt je eenmalige of periodieke inleg op je beleggingsrekening automatisch op basis van jouw persoonlijke voorkeuren. Je hoeft er geen tijd en energie meer in te steken.

Persoonlijk voorkeuren bij beleggen

Voordat je daadwerkelijk start met beleggen door middel van een periodieke inleg is het nodig een aantal zaken aan te geven. Hoeveel wil je maandelijks beleggen? Wanneer wil je weer beschikking hebben over het geld? En hoeveel of hoe weinig risico wil je dat er genomen wordt bij het beleggen? Deze gegevens vormen de basis voor een mix van beleggingen in obligaties en aandelen.

Is beleggen niet alleen voor mensen met een groot eigen vermogen?

Een groot startkapitaal is voor beleggen niet meer nodig. Wil je automatisch periodiek laten beleggen? Dit is via Binck Forward al mogelijk vanaf tien euro per maand. Je kunt een mooi vermogen opbouwen door dit, of een hoger bedrag, een groot aantal jaar in te leggen.

2019 was een goed beursjaar

Waardoor dit te verklaren is? Beursexperts noemen vooral de lage rente en de blijvende economische groei als reden. In 2019 zijn er winsten van 20 procent en meer voorgekomen. De AEX heeft slechts enkele keren een dergelijke sterke periode gekend en heeft dan ook het hoogste punt sinds 2001 bereikt.

Wat gaan de koersen in 2020 doen?

Het is lastig de bewegingen van de beurs te verklaren. Voorspellen is al helemaal lastig. De kans bestaat dat de koersen in 2020 minder positief zullen worden. Met beleggen loop je dat risico altijd. Historische cijfers hebben echter wel aangetoond dat beleggen op de langere termijn een beter rendement oplevert dan sparen. De langere termijn omvat natuurlijk altijd goede jaren, maar ook mindere. Blijf daarom geduldig en zorg dat je een lange adem hebt bij het beleggen. Door te investeren voor een lange periode en beleggingen te spreiden verklein je je risico. Je laat de tijd voor je geld werken en hebt zo meer kans op een mooi rendement.

Waarom beleggen voor BinckBank?

Bij BinckBank ligt de focus echt op beleggen, door niets met bijvoorbeeld kredieten, verzekeringen of hypotheken te doen. Hun motto is dan ook niet voor niets ‘gek op beleggen’. In 2000 zijn ze begonnen met het openbreken van de beleggersmarkt. Door lagere tarieven en de introductie van volledig online beleggen via een platform, werd beleggen ook voor kleine beleggers mogelijk. Bij BinckBank kan iedereen beleggen. Of je nu een passieve of actieve beleggers bent, en een groot of klein vermogen hebt. Zelfs na 20 jaar zijn ze nog steeds de enige echte en grootste beleggersbank in ons land.

Beleggen gaat gepaard met risico. Je kunt je inleg verliezen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here