Home Tips Belangrijke tips hoe je je auto betaalbaar onderhoudt

Belangrijke tips hoe je je auto betaalbaar onderhoudt

2001
DELEN
Belangrijke tips hoe je je auto betaalbaar onderhoudt

Auto’s kosten nou eenmaal een hoop geld. Je moet de benzine kosten betalen, maar ook het onderhoud kan erg duur zijn. Zo ben je namelijk ook één keer jaar geldt kwijt aan een APK beurt en vaak zijn er dan nog kleine dingetjes die ook moeten gebeuren. Daarnaast zijn er nog zoveel andere dingen waar je rekening mee moet houden bij auto’s. Denk hierbij eens aan de parkeerkosten, een parkeervergunning en de wegenbelasting. Toch zijn er een aantal tips waar je rekening mee kan houden, waardoor een auto toch goed betaalbaar is.

1 Het vinden van de juiste onderdelen

Na een jaarlijkse beurt geeft de automonteur vaak aan dat er nog het één en ander gedaan moet worden aan de auto. In dat geval kun je online auto onderdelen kopen. Via het internet zijn auto onderdelen vaak een stuk goedkoper, dan wanneer je het de automonteur zelf laat regelen. Je kan dan de juiste onderdelen zelf bestellen en aan de monteur overhandigen, waarna hij/zij de onderdelen op de juiste manier in de auto kan plaatsen en je auto weer op rolletjes rijdt.

2 Tweedehands onderdelen

Ook kun je op het internet vaak tweedehands auto onderdelen bestellen. De tweedehands onderdelen zijn vaak net zo goed als de nieuwe auto onderdelen. Toch kan het je erg veel geld besparen door voor tweedehands modellen te kiezen. Soms hebben automonteurs hier zelf ook al een beetje verstand van. In dat geval kun je altijd even informeren en kijken of de monteur dit zelf ook al aanbiedt.

3 Voorkomen is beter dan verhelpen

Het is natuurlijk beter om iets te voorkomen dan om iets te repareren. Door zelf zorgvuldig en netjes met je auto om te gaan, gaat er ook minder snel iets kapot. Zorg er dan bijvoorbeeld voor dat je op tijd de ruitenwisservloeistof bijvult. Dit geldt natuurlijk ook voor het oliepeil en de bandenspanning. Als je dit soort zaken netjes in de gaten houdt, gaat er ook minder snel iets fout. Waardoor je dus ook minder snel iets hoeft te vervangen en zo in de kosten kan besparen.

4 Onverwachte kosten voorkomen

Niets is vervelender dan wanneer de automonteur ineens met een hele hoge rekening aan komt zetten. Je kan er in dat geval voor kiezen om van te voren een vast bedrag af te spreken met de automonteur. Je zegt dan tegen de monteur dat hij voor 200 euro mag werken bijvoorbeeld. Hierdoor kan hij de belangrijkste dingen alvast regelen en de rest met je in overleg bepalen. Met deze tips kan je er hopelijk voor zorgen dat de auto kosten komend jaar iets minder hoog uitvallen en je van dat geld weer andere leuke dingen kan doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here