Home Blogs Het belang van gezond eten voor jouw werkprestaties

Het belang van gezond eten voor jouw werkprestaties

3868
DELEN
Gezond eten werkprestaties

Dat gezond eten belangrijk is om fit te blijven, is logisch. En als je wilt afvallen, is gezond eten ook een must. Maar ook in het normale leven is gezond eten belangrijk. Niet alleen voor het behoud van je uiterlijk of omdat je dan fitter bent, maar ook omdat het je werkprestaties verbeterd. Want dat is wat maar weinig mensen weten: dat werkprestaties en voeding nauw samenhangen. Hoe gezonder je eet, hoe productiever je bent op je werk. Hoe komt dat?

Balans in de darmen

Een belangrijke reden dat mensen minder efficiënt werken is omdat de darmwerking niet optimaal is. Dat komt onder andere door ongezond eten. In de darm leven heel veel bacteriën die helpen om het eten te verteren. Deze gezonde bacteriën zorgen voor een goede darmwerking en een goede energiebalans. Door ongezond te eten, kunnen de goede bacteriën echter verdwijnen uit de darm. Het gevolg is dat je darmen sneller geprikkeld raken en het eten minder goed kunnen verteren. Je kunt de darmwerking stimuleren met de probiotica van Holland & Barrett. Probiotica bevat de goede bacteriën die zich opnieuw in de darmen nestelen. Zij zorgen voor een betere darmwerking, waardoor jij minder afgeleid wordt van je werk.

Eten en humeur

Je hebt het vast weleens gehad als je flink hebt gegeten, dat je daarna slaperig wordt. Heb je heel lang niet gegeten, bijvoorbeeld als je een maaltijd overslaat, dan word je kriebelig, snel chagrijnig en ben je sneller afgeleid. Heb je een energiedrankje gedronken, dan is de kans groot dat je een beetje hyper wordt – maar een uurtje later ben je alweer moe. Wat je eet en drinkt heeft dus heel veel invloed op je humeur en dus op het werk dat je doet. Zolang je gewoon je maaltijden eet en kiest voor gezonde tussendoortjes, zul je stabieler en rustiger kunnen werken dan wanneer je telkens weer zorgt voor boosts door ongezond te eten. Bovendien kunnen de goede bacteriën in de darmen dan ook efficiënter werken, waardoor je je sowieso al een stuk fitter voelt.

Hoe gezond eten je werk bevordert

Gezond eten bevat weinig ‘snelle’ suikers. Gewone suiker, maar ook sommige fruitsuikers, zorgen voor die suikerdips. Overigens doen suikervervangers dit vaak ook, dus zelfs ‘0% producten’ hebben het effect dat je last kunt krijgen van suikerdipjes en extra hongergevoel. Je kunt dus beter kiezen voor minder zoete dingen. Groentesnacks zijn razend populair, evenals (water)meloen en dergelijke fruitsoorten. Ze zorgen ervoor dat je suikerspiegel gelijkmatig blijft. Geen suikerhypes meer, maar ook geen suikerdips. Waardoor je stabieler en geconcentreerder kunt werken en veel efficiënter bent. Je krijgt ook minder last van je darmen, wat je ook enorm van je werk zou kunnen afleiden.

Wil je je eetpatroon omschakelen? Dan kun je last krijgen van je darmen. Dat komt omdat die niet meer gewend zijn aan het verwerken van gezond eten. Door het ongezonde eten zijn belangrijke bacteriën doodgegaan die je darmen nodig hebben. Door gebruik te maken van probiotica, breng je de balans weer terug in je darmen. Zo kun je op een gemakkelijke manier overstappen op gezonde voeding en werken je darmen weer zoals het hoort. Wedden dat je er niet alleen efficiënter van gaat werken, maar dat je je al snel ook een heel stuk gezonder en fitter voelt?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here