Home Blogs Bedrijven moeten gaan focussen op live video

Bedrijven moeten gaan focussen op live video

1565
DELEN

Live video wordt steeds belangrijker voor bedrijven. Ondernemingen moeten zich nu echt gaat richten op social media om goed succesvol te worden en / of te blijven. Social media gaat steeds meer om live video draaien. Denk aan Instagram Stories en Facebook Live bijvoorbeeld. De live streams doen het erg goed en daarom mogen bedrijven niet achter blijven. Toch vinden veel ondernemers het een lastige stap, want wat moet je nu zeggen in een live video? Wij geven je 7 tips!

1. Geef leuke dingen weg

Als je producten gratis weggeeft, dan zal je live video ongetwijfeld veel bekeken worden. Nederlanders houden nu eenmaal van free stuff. Het is dan ook een goed idee om het publiek aan te trekken met leuke weggevertjes. Dit hoeven zeker geen dure producten te zijn. Kijk gewoon eens bij betaalbare promotieartikelen die je kunt laten bedrukken.

2. Het delen van je kennis

Jij bent een expert in wat je doet. Klanten zitten vaak met problemen die jij op kunt lossen, maar zij moeten dit wel weten. Maak eens een live video waarin je zo veel mogelijk kennis deelt met de kijkers. Dit zorgt ervoor dat het hen heel duidelijk is dat jij echt verstand hebt van wat je doet.

3. Kondig evenementen aan

Heb je een leuk evenement georganiseerd waar klanten van harte welkom zijn? Staat er een interessante beurs op je planning of wordt er een nieuw product gepresenteerd op jouw locatie? Wat het ook is, deel het! Doe dit via een live stream, zodat je jouw enthousiasme hierover goed kunt overbrengen op het publiek. Dit is belangrijk. Je moet ze als het ware ‘besmetten’ met dit enthousiasme. Dat kan met tekst over het algemeen niet, met video wel.

4. Beantwoord vragen

Als bedrijf biedt jij oplossingen voor mensen. Hierbij maakt het niet uit of het gaat om een oplossing in de vorm van een product of in de vorm van een dienst. Wanneer klanten bij jou komen, dan stellen ze vaker vragen over je product of dienst, omdat zij zeker willen weten dat dit de oplossing is die zij nodig hebben. Noteer deze vragen eens en beantwoord ze in een live video. Je kunt ook eens een discussie starten waarin je de klanten vraagt om zaken waar zij graag een antwoord op zouden krijgen tijdens een live stream.

5. De waarde bewijzen

Het spreekt voor zich dat jij ervan overtuigd bent dat jouw product of dienst het beste is dat er op de markt te krijgen is. Toch is lang niet iedereen hiervan overtuigd. Laat eens zien dat dit echt zo is, bijvoorbeeld door de werking van een product op video te demonstreren of door de effecten van een dienst te laten zien.

6. Eerlijke plus- en minpunten

Als jij kunt kiezen tussen het benoemen van 10 pluspunten en geen minpunten en het benoemen van 9 pluspunten en 1 minpunt in een video, wat kies je dan? De meeste ondernemers zouden voor de eerste optie kiezen. Logisch ook, want je wilt natuurlijk niet slecht voor de dag komen met je bedrijf. Toch denken consumenten hier anders over. Die zien liever video’s waarin ook een minpunt genoemd wordt. De video wordt dan gezien als veel betrouwbaarder dan de video’s waarin alleen pluspunten worden genoemd. Houd hier rekening mee. Geen bedrijf is perfect, ook dat van jou niet, dus wees niet bang om dit ook eerlijk te zeggen.

7. Medewerkers en klanten aan het woord

Laat anderen eens aan het woord in je video. Breng eens een medewerker voor de camera om te spreken over de functie en waarom hij of zij hier zo veel plezier aan beleeft. Laat eens een klant aan het woord om te vertellen over de ervaringen met je bedrijf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here