DELEN

Office 365 is misschien wel het meest gemakkelijke pakket om een bedrijf optimaal te laten werken. Dit komt omdat er een flink aantal voordelen aan het gebruik van Office 365 als ondernemer zitten. Dit komt bijvoorbeeld doordat het pakket zo flexibel te gebruiken is. Dit vergroot de mate van samenwerking tussen partijen. Waarbij vooral ook de veiligheid belangrijk is om in ogenschouw te nemen. De kans op virussen of inbraak door hacking is namelijk sterk geminimaliseerd door de lange ervaring die met dit pakket is opgedaan. Daarnaast zijn er natuurlijk vooral ook veel praktische voordelen te noemen.

Altijd toegang

Misschien wel het grootste voordeel is dat er altijd en overal toegang tot bijvoorbeeld documenten is te krijgen. Dit geldt in ieder geval voor alle apparaten waarop Office 365 is geïnstalleerd. Daarmee kunnen bijvoorbeeld e-mails worden bekeken, maar ook werkdocumenten en foto’s, programma’s of bestanden worden geopend. Deze directe toegang vanaf elke plek helpt mee om sneller en efficiënter te werken en vooral ook beter samen te werken. Dit kan zowel op kantoor onder collega’s als in samenwerkingsverbanden tussen verschillende onderneming het geval zijn. Dit maakt het ook een hele veilige manier om aan het werk te gaan zoals eerder aangegeven.

Centrale opslag en de cloud

Wat vooral belangrijk is waar het gaat om Office 365, is dat het werken in de cloud bevordert. De cloud is dan ook misschien wel één van de belangrijkste uitvindingen voor ondernemers in recente jaren. Alle informatie die wordt verwerkt in Office-gerelateerde diensten worden centraal opgeslagen en beheerd. Omdat deze allemaal in de cloud terechtkomen is het ook gemakkelijk om ze op elke plek op te roepen en er direct mee aan de slag te gaan. Dit zorgt bovendien voor veel winst in ruimte ten opzichte van de fysieke opslagsystemen waar voorheen mee gewerkt werd.

Vertrouwd en universeel

Een ander voordeel van de diensten die aan Office 365 gekoppeld zijn, is dat ze vertrouwd en universeel zijn. Programma’s als Word en Excel zijn voor velen al van jongs af aan vertrouwd wanneer er tekst of rekenwerk verwerkt moet worden. Zelfs voordat de onlinediensten en de cloud bestonden werd immers al op deze manier gewerkt. Dit betekent ook dat er weinig uitleg nodig is en de tekstbestanden en spreadsheets eigenlijk direct voor zich spreken. Dit geldt natuurlijk ook voor andere diensten, denk bijvoorbeeld aan PowerPoint. Ook dit is inmiddels flink ingeburgerd geraakt. Dat maakt het bedrijfstechnisch ook aantrekkelijk.

Als onderdeel van het geheel

Het is gemakkelijk om Office 365 te gaan gebruiken. Vaak wordt dit als onderdeel van een totaalpakket geleverd door een hostingservice. Denk bijvoorbeeld aan Yourhosting. Door dergelijke diensten wordt het een stuk gemakkelijker om online te werken en eigenlijk van de hele wereld je werkplek te maken. Je kunt er daardoor namelijk flexibel mee aan de slag op de plek en op het tijdstip die jou het beste uitkomen. Zonder dat er verder hoeft worden omgekeken naar bijvoorbeeld onderhoud en andere voorkomende problemen. Ook dit is vanuit bedrijfsoogpunt zeer aantrekkelijk te noemen voor ondernemers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here