Home HR Bedrijfsuitje? 6 leuke ideeën

Bedrijfsuitje? 6 leuke ideeën

1452
DELEN
Bedrijfsuitje ideeen

Een bedrijfsuitje is meestal bedoelt als teambuilding. Collega’s krijgen de gelegenheid om elkaar eens buiten de werkvloer te zien. Bovendien is dit ook een manier voor managers en leidinggevenden om wat nader kennis te maken met hun werknemers. De informele sfeer maakt het bedrijfsuitje meestal erg gezellig. Maar er moet natuurlijk wel een leuke
bestemming of activiteit worden verzonnen. Moet jij binnenkort een bedrijfsuitje organiseren? Check deze 6 leuke ideeën!

1.         Powerkiten in Noord-Holland

Al eens gehoord van powerkiten? Het is vliegeren, maar dan wel de ‘volwassen’ versie. Je krijgt een enorme vlieger, die ontzettend sterk is. Langs de hele Nederlandse kust zijn diverse locaties waar je dit kunt doen. Het is een behoorlijk intensieve bezigheid, dus wel een bedrijfsuitje voor een bedrijf met overwegend jongere werknemers!

2. Varen in Friesland

De Friese meren zijn wereldberoemd. En niet voor niets. Neem bijvoorbeeld het prachtige Snekermeer, het Pikmeer of natuurgebied de Alde Feanen. Hier kun je urenlang rondvaren met sloepen of kanoën. Er zijn ook allerlei rondvaartboten te huur om met zijn allen mee te varen. Ideaal als bedrijfsuitje, gezond en bijzonder.

3. Uit eten in Den Bosch

Wil je een wat rustiger en kleiner bedrijfsfeest organiseren? Dan ga je lekker uit eten in Den Bosch. Dit is dé stad om lekker te eten. Er zitten bourgondische restaurants, maar ook heel veel andere keukens zijn er te vinden. Wat dacht je bijvoorbeeld van gezellig sushi eten in Den Bosch? Het is een rustige, prettige en informele manier om elkaar te ontmoeten.

4. Escape Room in Utrecht

In en rond Utrecht zijn diverse locaties met Escape Rooms. Je wordt als team in een ruimte gesloten, waar je binnen een vastgestelde tijd uit moet zien te ontsnappen. Dit vraagt om goed denkvermogen, logica en samenwerking. Zo leren je medewerkers beter te fungeren in een team en leren ze elkaar ook op een heel nieuwe manier kennen.

5. Zeevissen in Zeeland

Zeeland is een prachtige provincie met ontzettend veel water. Hier kun je bij de kust gaan zeevissen. Je kunt een boot afhuren om echt op zee te gaan vissen, maar ook vanaf diverse plaatsen op het land kun je goed zeevissen. Je mag er zeevissen zonder vergunning. Wil je in Zeeland vissen langs de binnenwateren, dan heb je een VISpas nodig.

6. Ballonvaren in Groningen

Van het uiterste zuiden gaan we naar het uiterste noorden van Nederland: Groningen. Hier is natuurlijk ook van alles te doen. Heb jij er bijvoorbeeld wel eens aan gedacht om te gaan ballonvaren? Het is gegarandeerd een uniek bedrijfsuitje! Vaak is het te combineren met een arrangement zodat je ook nog andere dingen kunt doen. In kleine groepen ga je mee met de luchtballon. Het uitje is niet echt geschikt voor grote groepen, maar als je een klein bedrijf hebt is dit een geweldig bedrijfsuitje.

Elke plaats en provincie heeft weer andere leuke mogelijkheden voor bedrijfsuitjes. Bovendien zijn veel van de bovengenoemde uitjes ook in andere provincies en steden te vinden. Vind jij dus een leuk uitje, maar is het te ver weg? Ga dan gewoon op zoek naar eenzelfde uitje bij jou in de buurt. Teambuilding, bijpraten en socialising zijn de belangrijkste doelstellingen van het bedrijfsuitje. Door elkaar in een andere setting te ontmoeten kan dat van collega’s een heel ander beeld geven. Regelmatige bedrijfsuitjes kunnen bijvoorbeeld pesten op de werkvloer verminderen doordat men elkaar beter leert kennen. Wil jij je werknemers beter leren samenwerken? Dat zal met deze leuke ideeën vast wel gaan lukken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here