Home Blogs Bedrijfspand beveiligen, welke opties zijn er?

Bedrijfspand beveiligen, welke opties zijn er?

2384
DELEN
bedrijf beveiligen

Bedrijfspanden vormen een interessant doelwit voor inbrekers omdat er op afgelegen bedrijventerreinen weinig toezicht is, ze buiten werktijden vaak verlaten zijn en doordat er sprake is van een aantrekkelijke buit met bijvoorbeeld kostbare goederen, apparatuur of computers.

Hoe kun je de kans op inbraak in een bedrijfspand zoveel mogelijk voorkomen? Door te denken in concentrische cirkels en de beveiligingsopties in te delen naar de afstand tot waardevolle spullen. Bij iedere fase waarbij een inbreker dichterbij kostbare spullen komt, is het zaak het zo moeilijk te maken dat een inbreker wil of moet haken.

De ruimte rondom een pand beveiligen

De eerste cirkel vormt de ruimte rond het pand. Een gaashekwerk, staalhekwerk of spijlenhekwerk heeft een afschrikwekkend effect. Niet alleen omdat inbrekers erdoorheen moeten breken, maar ook omdat dit het aantal vluchtwegen zeer beperkt. Hoewel een waakhond een ouderwets idee lijkt zijn inbrekers hier zeker geen fan van, door de kans op verwondingen en alarmering van mensen door geblaf. Wil je gezamenlijk met meerdere bedrijven op een bedrijventerrein beveiliging regelen dan kun je een beveiligingsbedrijf laten surveilleren, financieel ook een aantrekkelijke optie door de gedeelde kosten.

Verlichting aan de buitenzijde van een gebouw

Inbrekers houden niet van licht, dat weet intussen iedereen wel. Voorkom dus dat er donkere hoeken zijn bij ramen of deuren waar inbrekers rustig de tijd kunnen nemen om deze open te breken zonder gezien te worden. Wil je geen hoge energierekening door stroomverbruik, dan zijn energiezuinige lampen met bewegingssensoren een perfecte oplossing. Zorg dat de verlichting op minimaal 2,7 meter hoog geplaatst is en een slagbestendige behuizing heeft om sabotage te voorkomen, en let op de aanwezigheid van een schemerschakelaar.

Hang- en sluitwerk van buitendeuren en ramen

Lukt het een inbreker toch om het pand te bereiken, dan bestaat de volgende cirkel uit de beveiligingsmaatregelen bij deuren en ramen. De Cilindersloten Shop biedt goedkope cilinders die niet gemakkelijk open te boren zijn, en die eventueel zelfs een kerntrekbeveiliging hebben. Plaats inbraakstrips op kozijnen bij deuren en ramen en dievenklauwen op alle scharnieren van deuren en ramen die naar buiten openen. Vergeet toegangen onder het maaiveld zoals kelderramen niet, en lichtkoepels op het dak.

Stil of luid alarm bij inbraak

Een alarm vormt de volgende barrière voor een inbreker. Mocht deze toch het hang- en sluitwerk van een deur of raam hebben kunnen forceren, dan seint een alarm de eigenaar of andere aangewezen persoon in. Het signaal kan ook direct naar de politie of een particulier beveiligingsbedrijf worden gestuurd, dat bij een stil alarm heb de mogelijkheid geeft de inbreker op heterdaad te betrappen. Let wel op dat een particulier beveiligingsbedrijf een boete kan opleggen als ze vaak een vals alarm krijgen.

Belangrijke of kostbare zaken opbergen in een kluis

Is een inbreker ondanks al deze hindernissen toch binnen weten te komen in een bedrijfspand, dan zal deze niet rustig op zoek gaan naar de meest waardevolle buit. Omdat inbrekers niet ontdekt willen worden werken ze onder tijdsdruk en zullen ze zich richten op spullen die snel mee te pakken zijn. Het is raadzaam belangrijke papieren zoals contracten op te bergen in een documentenkluis, of een kluis aan te schaffen waarin je ook bijvoorbeeld contant geld of kostbare apparatuur in kunt opbergen. Kies je bovendien voor een brandkluis, dan is de inhoud ook veilig in geval van brand.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here