Home Tips Bedrijfsfeest organiseren: 6 tips

Bedrijfsfeest organiseren: 6 tips

679
DELEN
Bedrijfsfeest organiseren

Het kan niet alleen ontzettend leuk zijn om je bedrijfsfeest zelf te organiseren: het kan je ook nog eens flink wat kosten besparen. Gelukkig zou een eigen organisatie niet al teveel stress of problemen op moeten leveren: maar dit betekent niet dat het geen voeten in de aarde heeft. We geven je dan ook graag een aantal praktische tips die de organisatie een stuk soepeler zullen laten verlopen.

1. Maak een planning

Maak ruim voor de datum van het bedrijfsfeest al een duidelijke planning. Op deze manier voorkom je stress en vergroot je de kans op succes. Maak bijvoorbeeld een checklist van alle dingen die geregeld moeten worden om een beter beeld te krijgen van wat er allemaal moet gebeuren. Maak deze checklist een aantal maanden van te voren, en begin op tijd met het afstrepen!

2. Houd rekening met het weer

We wonen nu eenmaal in Nederland, en ook al voorspelt het weerbericht zonnestralen; de dag zou zomaar eens regen in het verschiet kunnen hebben. Zorg dus zowel voor een binnen- als buitenlocatie voor voldoende overdekking. Zo kun je bijvoorbeeld een partytent kopen om de entree van een binnenlocatie te overdekken of een sfeervolle overkapping te creëren voor een buitenevenement.

3. Schakel voldoende hulp in

Het organiseren van een bedrijfsfeest vraagt om best wel wat werk, en er zijn altijd wel mensen die het leuk vinden om je hierbij te helpen. Maak hier dan ook vooral gebruik van! Vele handen maken licht werk.

Let wel op: probeer het vrágen om hulp zoveel mogelijk te vermijden. Zo voorkom je mogelijke conflicterende visies.

4. Prik een datum

Zorg dat je ruim van te voren een datum prikt zodat je bezoekers deze dag vrij kunnen houden op hun waarschijnlijk volle en drukke agenda. Het vaststellen van een datum zorgt er ook voor dat je meerdere zaken direct kunt gaan regelen: zoals de locatie, de catering en het entertainment.

Bedrijfsfeest entertainment

5. Zorg voor entertainment

Over entertainment gesproken: het is natuurlijk ontzettend leuk om voor wat vermaak te zorgen tijdens het bedrijfsfeest. Of je nu een goochelaar inschakelt of een DJ muziek laat spelen; wat entertainment is altijd mooi meegenomen!

6. Eten en drinken

Zorg als laatste ook zeker voor voldoende versnaperingen voor je bezoekers. Of dit nu een lopend buffet is of simpelweg wat fingerfood op de statafels! Hetzelfde geldt voor drinken natuurlijk; een open bar of een buffettafel met dranken zou al moeten volstaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here