Home Financiering Bedrijf starten zonder geld: 4 tips

Bedrijf starten zonder geld: 4 tips

1185
DELEN
bedrijf starten zonder geld

Neem jij de grote stap in je leven om je eigen bedrijf te starten? Dan is het belangrijk om goed voorbereid te beginnen, dit vergroot de kans op een succesvolle onderneming. Zo kan het nodig zijn een startkapitaal te hebben. Omdat je moet investeren van het maken van producten, voordat je de eerste omzet na verkoop ervan binnenhaalt. Of moet je misschien investeren in bepaalde dure apparatuur om goederen of diensten te kunnen leveren aan je eerste klanten? Lastig als je geen eigen vermogen hebt om je bedrijf een kickstart mee te geven. Welke mogelijkheden zijn er als je je bedrijf wil starten zonder eigen geld?

Een zakelijke lening via Qredits

Wil je echt een goede start maken met je eigen bedrijf, dan kun je kijken of je in aanmerking komt voor zakelijk krediet bij Qredits. Deze stichting is een initiatief van de grootste banken in Nederland, in samenwerking met en deels gefinancierd door de ministeries van Economische Zaken en Sociale Zaken. Bij de onafhankelijke kredietverstrekker zonder winstoogmerk kun je een zakelijke lening aanvragen tot 250.000 euro. Binnen een week weet je meestal of de aanvraag goedgekeurd is. De rente die je moet betalen ligt op hetzelfde niveau als bij andere kredietverstrekkers. Verschil is wel dat je naast de lening ook allerlei hulp krijgt in de vorm van coaching en ondernemerstools, om de kans op een succesvolle onderneming te vergroten.

Startkapitaal via een andere geldverstrekker

Ook is het mogelijk om direct bij geldverstrekkers zoals banken een zakelijke lening af te sluiten. Dit wordt ook wel ondernemerskrediet, een zakelijke financiering, zakelijk krediet of een bedrijfslening genoemd. Houd er rekening mee dat je veel documenten moet aanleveren, en de beoordeling van de aanvraag enige weken kan duren. Bij de documenten die je moet tonen kun je bijvoorbeeld denken aan een onderbouwing van de financiering en een ondernemingsplan.

Bedrijf starten met doorlopend krediet

Weet je nog niet precies hoeveel startkapitaal je nodig zal hebben voor de start van je eigen bedrijf? Dan is een doorlopend krediet misschien een betere oplossing. Deze leningsvorm is een stuk flexibeler dan een reguliere zakelijke lening. Je betaalt namelijk alleen rente over het bedrag dan je ook daadwerkelijk opneemt. Dit kan dus goedkoper zijn. Andere voordelen zijn dat je minder documenten bij de aanvraag hoeft aan te leveren, en de aanvraag doorgaans ook sneller beoordeeld is dan bij een ander soort zakelijk lening.

Zakelijk vermogen met behulp van crowdfunding

Een laatste tip die we willen geven om een bedrijf te starten zonder geld, is gebruik te maken van crowdfunding. Hierbij leen je geld van individuele personen of investeringsmaatschappijen in plaats van traditionele geldverstrekkers. Er zijn diverse platforms waar je je bedrijf kunt etaleren voor geïnteresseerde investeerders. Omdat het om een open markt gaat, mag je zelf de rente bepalen. Een hogere rente zal natuurlijk wel meer geïnteresseerden aantrekken. Omdat je in een keer een grote groep met potentiële investeerders bereikt, is dit de snelste manier om geld in te zamelen. Vaak is binnen een dag al het benodigde startkapitaal verzameld.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here