Home Automotive Autoschade? Dit moet je doen

Autoschade? Dit moet je doen

7253
DELEN
Autoschade Dit moet je doen

Het maakt niet uit wat de oorzaak is, autoschade is gewoon vervelend. Als het om een bedrijfswagen gaat, wil je de schade zo snel mogelijk herstellen. In dit artikel ontdek je of het überhaupt de moeite is om de schade te verhalen. Ook lees je welke soorten schade er allemaal zijn. Dit is weer afhankelijk voor of en hoeveel je terugkrijgt van de verzekering.

Je auto kan verschillende soorten schade oplopen. Ruitschade komt vaak voor, maar het kan, zeker in deze tijd, ook zomaar gebeuren dat er tijdens een storm een boom op je auto valt. In extreme gevallen wil je de schade aan je auto natuurlijk zo snel mogelijk herstellen. Deze soorten autoschade komen het vaakst voor.

Ruitschade

Een kleine barst in je ruit zie je vaak niet eens, zeker als je het niet weet. Dat komt pas als de barst de grootte van een scheur heeft aangenomen. Het is slim om eens in de zoveel tijd de ruit te inspecteren. Ruitschade is in de meeste gevallen met een allrisk autoverzekering of een WA beperkt casco te claimen zonder dat dit gevolgen heeft voor je schadevrije jaren.

Lakschade

Lakschade

Lakschade is zo gebeurd. Even een keer niet opletten als je je huissleutels vasthoudt, en je portier heeft een scheur te pakken. Lakschade is wel een dingetje om te vergoeden. Als je allrisk verzekerd bent, is er niks aan de hand. Als je een andere dekking hebt, moet je vaak zelf opdraaien voor de kosten. Daarom kan je het bij kleine lakschades overwegen om de schade niet te herstellen. Wanneer een ander verantwoordelijk is voor lakschade en je kunt dit aantonen, dan kan je verzekering de schade op die persoon verhalen.

Ongelukken

Als je betrokken raakt bij een ongeluk, is het voor de afhandeling van de schade afhankelijk van wie er schuld heeft. Het invullen van het schadeformulier is daarom van groot belang. Bij eenzijdige verkeersongevallen is de bestuurder verantwoordelijk. Als je een dier aanrijdt, wordt er onderscheid gemaakt tussen dieren met een eigenaar en bijvoorbeeld herten die in het wild leven. Als je geen risico wilt lopen, kan je het beste allrisk verzekerd zijn. Met WA beperkt casco wordt de schade in sommige gevallen gedekt. Als je een huisdier aanrijdt, is de eigenaar van het huisdier altijd aansprakelijk.

Schade door externe factoren

Stormschade, hagelschade of schade door vandalisme zijn veel voorkomende schades. Hagelschade wordt vergoed als je WA beperkt casco of allrisk verzekerd bent. Dat geldt ook voor stormschade. Wel heb je te maken met eigen risico. Vandalisme is een lastig verhaal. Uiteraard doe je aangifte. Als de daders gepakt worden, kan de schade vergoed worden. Anders heb je alleen met een allrisk verzekering een vergoeding bij vandalisme.

Zeker voor nieuwe bedrijfswagens is het goed om deze allrisk te verzekeren. WA beperkt casco is ook een mogelijkheid, maar als je de zekerheid wilt hebben dat de meeste schades worden vergoed, is allrisk de beste en uiteindelijk meest voordelige keus.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here