Home Automotive Auto kapot, wat nu?

Auto kapot, wat nu?

2652
DELEN
Auto van de zaak op vakantie

Niet is vervelender dan met een kapotte auto langs de weg staan en niet weten hoe je verder moet. Wanneer je auto kapot gaat, dan kan het zijn dat je verzekering de kosten (deels) vergoedt, maar het kan ook zijn dat jouw specifieke verzekering niet de juiste dekking biedt. Als je een nieuwe autoverzekering wilt afsluiten, en je gaat online een autoverzekering berekenen, let dan niet alleen op de premiebedragen. De dekking is ook heel belangrijk. Het is heel hinderlijk als je hier pas achter komt als het al te laat is, bijvoorbeeld als je met een kapotte auto langs de weg staat.

Heb je recht op pechhulp?

Iedere verzekeraar heeft een andere aanpak als het gaat om pechhulp. Er zijn verzekeraars die je gratis pechhulp in Nederland bieden, maar dan wel uitsluitend van een bepaalde partij. Andere autoverzekeraars zijn hier een stuk vrijer in. Het komt ook voor dat je een relatief klein bedrag extra betaalt voor pechhulp. Over het algemeen hebben de meeste mensen geen pechhulp in het buitenland nodig, maar als dit voor jou belangrijk is moet het wel geregeld worden. Wil je met de auto naar het buitenland op vakantie? Dan kun je ook eens checken of er een actie voor gratis pechhulp in het buitenland is, zodat je hierop kunt besparen.

Heb je recht op vervangend vervoer?

Een ander puntje om aandacht aan te besteden bij het afsluiten van een autoverzekering is vervangend vervoer. Controleer goed óf je recht hebt op vervangend vervoer en wannéér je dan recht hebt op vervangend vervoer. Als je met een kapotte auto langs de weg komt te staan, dan is het wel belangrijk dat je door kunt. Hoe wordt dit geregeld? En hoe zit het precies als je schade hebt gereden en je kunt niet meer door met je eigen auto? Het is verstandig om goed te checken hoe het geregeld is met vervangend vervoer wanneer je het nodig hebt. Denk hierbij ook aan vervangend vervoer wanneer je auto wordt gestolen.

Kies de juiste dekking

Het kiezen van de juiste dekking is heel belangrijk. Deze stem je op de eerste plaats af op je eigen behoeften. Als je nooit naar het buitenland gaat met de auto, dan heb je bijvoorbeeld geen pechhulp in het buitenland nodig. Daarnaast stem je de verzekering af op je auto. In de meeste gevallen worden auto’s tot 5 jaar allrisk verzekerd en auto’s tussen de 5 en de 12 jaar worden WA+Beperkt casco verzekerd. Voor oudere auto’s wordt meestal de WA-verzekering afgesloten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here