Home Blogs Deze apps mogen wél op de werkvloer

Deze apps mogen wél op de werkvloer

1768
DELEN
apps tijdens het werk

Het gebruik van een smartphone of tablet is niet op iedere werkvloer wenselijk, soms zijn ze zelfs verboden en zitten ze de hele dag verplicht in hun hoesjes opgeborgen! Dat de aanwezigheid van deze veelzijdige gadgets ook juist in het voordeel kan werken bewijzen de volgende apps. Ze zorgen voor een gezonde werkplek, een efficiënte planning of helpen je bij het nakomen van afspraken. Bovendien zijn veel van deze apps cloudbased of maken ze gebruik van een account. Hierdoor zijn ze op meerdere devices in te schakelen en door meerdere personen te gebruiken. Zo verbeter je niet alleen je eigen werkhouding, maar ook die van je collega’s.

  1. Delen van bestanden

Ondanks dat bijna al onze documenten tegenwoordig digitaal worden verwerkt, komt het nog wel eens voor dat je ouderwets een papieren document wilt delen. Dan kun je twee dingen doen: met tussenkomst van scanner en PC het bestand digitaliseren, of je maakt eenvoudig een scan met de app Genius Scan. Met behulp van de camera van je smartphone zet je een bestand eenvoudig om tot PDF en deel je deze per mail, Dropbox of vergelijkbare clouddienst. En mocht je toch een fysieke kopie willen? Dan stuur je hem alsnog naar je printer voor een gloednieuw exemplaar.

  1. Lijstjes, lijstjes, lijstjes

Wie is er niet gek op? De app Astrid maakt het maken van to-do lijstjes kinderlijk eenvoudig. Ook is deze toepassing ideaal voor het bewaken en uitzetten van grotere projecten. Je maakt sub-taken aan binnen een grotere opdracht en kent deze direct toe aan verschillend personen. Ook het toevoegen van media en stellen van deadlines is in deze veelzijdige app een fluitje van een cent.

  1. Ontspanning

Op een gezonde werkvloer is af en toe ook ruimte voor ontspanning. Dit kan door middel van een kort spel maar ook de nodige dosis beweging! De app Office Training helpt je stap voor stap door verschillende oefeningen, speciaal ontwikkeld voor mensen die veel tijd doorbrengen achter de computer. Hiermee bevorder je de creativiteit, krijgt je lichaam de nodige ontspanning en verzet je je zinnen tijdens het werk. Hiervan is bewezen dat dit een positief effect heeft op de resultaten. Een andere passende manier om jezelf te herinneren regelmatig te bewegen, is met een zelfontworpen Lenovo C2 Power hoesje voorzien van inspirerende quote. Je zult zien dat het op ten duur een nieuwe gewoonte wordt om regelmatig van je plek te komen of van je scherm weg te kijken.

  1. Stuur een kaartje!

Stroomt jouw portemonnee ook over van de visitekaartjes? Breng dan eens een bezoekje aan de app ScanBizCard of CamCard. Dankzij OCR digitaliseer je eenvoudig de gegevens van al je contacten. De applicaties sorteren alle informatie overzichtelijk zodat je alles direct terug kunt vinden. Bovendien vind je op al je devices de gegevens terug dankzij een back-up in de cloud. Ook het uitwisselen van gegevens of toevoegen van notities gaat razendsnel. Zo houd je gelijk wat meer ruimte over in je Samsung Galaxy J5 2017 hoesje voor je eigen visitekaartjes.

  1. Werkplek to-go

Een bezoek aan een klant of een zakenlunch: voor sommige werkzaamheden moet je de deur uit. Ook dan wil je zo min mogelijk tijd kwijt zijn aan onbelangrijke zaken als parkeren en navigeren. Veel besturingssystemen hebben standaard een navigatie-app beschikbaar, maar zijn vaak lang niet zo nauwkeurig of up-to-date. TomTom heeft voor geheel West-Europa een app ontwikkelt. Zo weet je zeker dat je altijd de snelste route hebt, óók als je de grens over moet. Zoek je eenmaal op bestemming aangekomen een plekje voor de auto? Yellowbrick helpt je met het vinden van een perfecte locatie, en je betaalt in-app de parkeerkosten. Vergeet niet de kilometers bij te houden met de app RitCloud.

Welke handige app gebruik jij dagelijks in je werk?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here