Home Lifestyle Altijd even fit op het werk: zo pak je dat aan!

Altijd even fit op het werk: zo pak je dat aan!

865
DELEN
Altijd even fit op het werk: zo pak je dat aan!

Werken hoort er voor de meeste mensen gewoon bij. Het is een manier om de dag te vullen. Het brengt voldoening en het is een goede manier om wat geld in het laatje te brengen. Toch betekent dat niet dat werken alleen maar veel voordelen oplevert. Er zullen ook dagen of misschien zelfs wel weken zijn waarop je met heel veel stress te maken hebt. Spannende deadlines en veeleisende klanten. Dit kan er misschien toe leiden dat je het werkplezier verliest en je misschien zelfs wel oververmoeid voelt. Wanneer dit niet tijdig wordt aangepakt, ligt een burn-out op de loer.

Je bent zeker niet de enige die kampt met stress door werkgerelateerde problemen. Dit kan uitwerking hebben op je gehele leven. Gelukkig zijn er manieren waarop je beter met de stress kunt omgaan. Hierbij speelt je eigen welzijn een belangrijke rol. Als jij je fit voelt, kan je alles veel beter aan. Maar hoe zorg je ervoor dat je lekkerder in je vel zit en geen enkele probleem op het werk je teveel wordt? In dit artikel geven we enkele handige tips.

Sporten voor of na het werk

Wist je dat je tijdens het sporten gelukshormonen aanmaakt? Bovendien ontstaat er tijdens het sporten veel meer ruimte in je huis. Hierdoor ben je beter in staat om bijvoorbeeld oplossingsgericht te denken. Schrijf je daarom in bij een sportschool in Tilburg. De openingstijden zijn tegenwoordig heel flexibel. Hierdoor is er altijd wel een momentje vrij waarop je kunt sporten. Ook wanneer het heel druk is op het werk. Juist dan moet je er namelijk tijd voor vrij maken.

Kies er bij voorkeur voor om vlak voor het werk of er net na te gaan sporten. Dit zijn goede momenten om jezelf even een stoot energie te geven en/of het hoofd leeg te maken. Je zult merken dat je hierdoor veel lekkerder in je vel zit en je je op de lange termijn ook veel fitter gaat voelen op het werk.

Sporten voor of na het werk

Ga op tijd naar bed

Onvoldoende slapen is funest voor je fysieke- en mentale gezondheid. Hoe lang je moet slapen is per persoon afhankelijk. Gemiddeld heb je zeven á acht uur slaap nodig om goed te kunnen functioneren. Er zijn echter ook mensen die met zes uur al prima functioneren of die juist minimaal tien uur nodig hebben. Je komt er al snel achter hoeveel slaap je nodig hebt door te onderzoeken op welke dagen je je uitgerust voelt en op welke juist niet. Ben je overdag erg moe, dan kan dit betekenen dat je het aantal uren slaap op moet schroeven.

Ga in de pauzes even naar buiten

Een lange werkdag zonder ook maar één keer in de buitenlucht te komen is niemand aan te bevelen. Mensen zijn gebaat bij frisse lucht. Het maakt dat je je hoofd letterlijk kunt laten luchten. Even ontspannen, nieuwe inspiratie opdoen en weer met volle energie aan de slag kunt gaan. Een wandeling in de frisse buitenlucht doet wonderen voor de productiviteit. Genoeg redenen dus om er in de pauzes lekker op uit te trekken. 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here