Home Financieel Alternatieve financiering voor startups

Alternatieve financiering voor startups

36
DELEN
Startup financiering

Het opzetten van je eigen bedrijf is ongelooflijk spannend, maar het brengt wel veel kosten met zich mee. In de meeste gevallen heeft de entrepreneur een vorm van financiering nodig om de verschillende opstart kosten te dekken. Denk aan bijvoorbeeld de aanschaf van machines en apparatuur, een geschikte bedrijfslocatie en pand en de vaste lasten.

Gelukkig zijn er genoeg manieren om op een veilige manier geld te lenen zodat jouw bedrijf  een goede start kan maken.

Angel Investment

Een veel voorkomende vorm van bedrijfsfinanciering is angel investment. Dit is vaak een persoon of een groep met een groot vermogen die bereid is te investeren in goede ideeën, vaak tegen een rendement van 25 procent. Vaak zal je een pitch moeten geven om een dergelijke financiering te bemachtigen. Deze ‘Business Angels’ kunnen jou begeleiden en/of zich betrekken bij het bedrijf.

Durfkapitaal

Durfkapitaal of ‘Venture Capital’ wordt aangeboden door professionals die zich specialiseren in het vinden van entrepreneurs of bedrijven met goede groei vooruitzichten en een hoog risicopotentieel. Durfkapitalisten focussen zich vaak op specifieke industrieën waar ze ook hun eigen expertise kunnen toepassen, maar vaak zijn ze niet loyaal en willen ze hun investering binnen drie tot vijf jaar terug verdienen.

Bedrijfssubsidies

Veel overheden zijn bereid om beginnende ondernemers en startups te helpen groeien in de vorm van bedrijfssubsidies. Dit is een geweldige manier om een project van de grond te krijgen maar het kan moeilijk zijn om dergelijke financiering te bemachtigen.

Crowdfunding

Crowdfunding is enorm populair geworden in de afgelopen jaren en het kan een effectieve manier zijn om je startup te financieren. Het houdt onder andere in dat je online je idee pitcht aan investeerders over de hele wereld; dit kan tegelijkertijd ook publieke interesse in jouw bedrijf opwekken.

Finance finders

Een goede manier om in contact te komen met kredietverstrekkers is door bijvoorbeeld gebruik te maken van online diensten zoals Funding Options.

Deze diensten gebruiken technologie om de markt te scannen om zo de beste financieringsopties te vinden voor jouw bedrijf en velen kunnen zelfs helpen met de aanvraagprocedure van zo’n lening.

Banklening

Banken verstrekken leningen aan ondernemers met een gedetailleerd bedrijfsplan die onder andere de verwachte winst en looptijd weergeeft. Een banklening geeft jou toegang tot veel kapitaal maar je loopt wel een hoog risico op het verlies van onderpand.

Dit zijn de meest gebruikelijke manieren om je startup te financieren. Elke manier heeft zijn voor- en nadelen die je zeker moet overwegen maar je kunt bijvoorbeeld ook een combinatie van deze manieren gebruiken om zo je project van start te kunnen laten gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here