Home Tips Als klusser succesvol online je diensten aanbieden

Als klusser succesvol online je diensten aanbieden

1037
DELEN
Als klusser succesvol online je diensten aanbieden

Echte ambachtelijke vakmannen zoals de loodgieter en de stukadoor kunnen goed verdienen in deze tijd waarin er steeds minder spelers op de markt zijn. Als gevolg daarvan kunnen ze hoge tarieven vragen voor hun diensten. Daarom zijn veel mensen blij met goedkopere alternatieven voor klussen als deze en zaken als schilderwerk en vloeren leggen. In het verleden moest je dan iemand kennen, maar tegenwoordig is het veel makkelijker om online klusjesmannen te vinden, bijvoorbeeld op het Zoofy klusportaal. Dit biedt voor handige klussers natuurlijk ook kansen om geld te verdienen. Hoe kun je als klusser succesvol online je diensten aanbieden?

Jezelf verkopen

Jij bent natuurlijk lang niet de enige die zijn diensten als klusser aanbiedt op zo’n klusportaal. Daarom moet je je best doen om je te onderscheiden en meer te vertellen dan ‘ik kan goed vloeren leggen’ of ‘ik doe thuis ook zelf de klusjes’. Vertel over je ervaring met de aangeboden dienst, over je achtergrond en vraag tevreden klanten om een beoordeling achter te laten. Vertel ook wat over technieken die je onder de knie hebt, omdat je op die manier overkomt als een vakman die weet waar hij het over heeft. Mensen besteden uiteindelijk het liefst hun klus uit aan iemand met ervaring en vakmanschap.

Prijzen bepalen

Jouw diensten moeten natuurlijk ook fatsoenlijk vergoed worden. Daarbij is het zaak om lager te gaan zitten dan bedrijven die dezelfde dienst aanbieden. Als de prijs ongeveer gelijk is, kiezen mensen voor het bedrijf, omdat ze dan zeker weten dat ze met vakmensen te doen hebben. Heb je aantoonbare ervaring, kennis en tevreden klanten, dan kun je dat doorvertalen in je tarieven. Maar wanneer je weinig ervaring hebt, is het beter om aan het begin met lagere tarieven te werken. Er zijn altijd mensen die het liefst voor een dubbeltje op de eerste rang zitten en daarom voor een goedkope offerte kiezen. Bouw zo ervaring en klanttevredenheid op, en dan kun je je tarieven gaan verhogen.

Als klusser succesvol je diensten aanbieden online

Efficiënt inplannen van klussen

Neem je klusdiensten serieus en wees een betrouwbare partij voor je klanten. Daarvoor is het nodig dat je je klussen goed plant, zodat je geen tijd tekortkomt en afspraken moet verplaatsen of afzeggen. Dat zorgt immers voor ontevreden klanten. Maak altijd een ruime inschatting van hoeveel tijd er nodig is voor een klus en houd een overzichtelijke agenda bij. Het handigst is een online agenda die je ook op je telefoon kunt inzien en bewerken. Zo kun je bijvoorbeeld ter plekke bij een inspectie meteen afspraken maken en inplannen. Zo zorg je er ook voor dat je niet te veel hooi op de vork neemt. Geld verdienen is belangrijk, maar rust, gezin en gezondheid natuurlijk ook.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here