Home Tech Alles wat je wilt weten over iOS 12

Alles wat je wilt weten over iOS 12

1449
DELEN
Alles wat je wilt weten over iOS 12

Natuurlijk rekenen we bij elke update van Apple weer op verbeteringen. Wat is er bij iOS 12 zoal veranderd en wat voor voordelen brengt dat met zich mee? Wij hebben voor je op een rijtje gezet wat je echt moet weten over iOS 12.

Je smartphone wordt nog sneller

Apple is vaak al erg snel als het om het laden van apps en pagina’s gaat. Maar je iPhone met iOS 12 is nog sneller dan de eerdere versies. Apps starten maar liefst tot 40% sneller op. Als dat geen verbetering is… Bovendien reageert het toetsenbord tot de helft sneller en kun je rekenen op een camera die tot 70% sneller opstart vanaf het vergrendelscherm.

Siri wordt slimmer

Met Siri Shortcuts kun je je telefoon nog meer handelingen laten verrichten. Voorbeeldje: met het commando ‘Naar huis’ kun je ervoor zorgen dat je vriend of vriendin een melding krijgt dat je eraan komt, dat je een route te zien krijgt om naar huis te gaan en dat je slimme thermostaat geactiveerd wordt. Via sneltoetsen kun je dit allemaal heel eenvoudig instellen. Bovendien krijg je van Siri ook allerlei leuke suggesties aan de hand van de gegevens die er van je bekend zijn.

Schermtijd

Ben jij ook wel nieuwsgierig hoeveel tijd je ongeveer achter je beeldschermen doorbrengt? Met iOS 12 heb je inzicht in het gebruik van al je apparaten. Je kunt precies per dag, week of maand zien hoeveel tijd jij kwijt bent aan je iPhone, iPad of iMac. Verder zijn er leuke statistieken waarin je precies kunt zien welke apps jij het vaakst gebruikt. Je kunt zelfs zien hoe lang jij je iPhone nog gebruikt hebt nadat je al naar bed bent gegaan. Wil je jouw smartphonegebruik minimaliseren, dan kun je eenvoudig limieten instellen voor bepaalde apps.

Meer inzicht in je foto’s

Maak jij ook zo graag foto’s? Dan weet je hoe moeilijk het is om soms foto’s terug te vinden. De zoekfunctie van je galerij wordt nog beter in de nieuwe iOS 12 bij Telfort. Je kunt gemakkelijk een zoekopdracht typen. De app doet meteen al suggesties voor evenementen, mensen en plaatsen die recent in je fotobibliotheek voorkomen. Natuurlijk kun je je zoekterm ook nog verfijnen. Verder krijg je allerlei suggesties voor filters die je kunt gebruiken voor de foto’s die je gemaakt hebt en wordt er gevraagd om foto’s te delen met vrienden die de app herkent.

Niet storen

Er zijn altijd momenten waarop je niet gestoord mag worden. In iOS 12 is daar een geweldige oplossing voor gevonden. Je kunt namelijk veel beter de momenten controleren waarop je wel of niet gestoord wilt worden. Via je bedieningspaneel kun je in een paar aanrakingen instellen dat je bijvoorbeeld het komende uur niet gestoord wilt worden. Ideaal wanneer je even de tijd neemt voor een romantisch intermezzo met je partner of wanneer je een belangrijke zakelijke afspraak hebt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here