Home Tips Aan de slag gaan in het bedrijfsleven? Maak jouw ondernemersdroom waar!

Aan de slag gaan in het bedrijfsleven? Maak jouw ondernemersdroom waar!

398
DELEN
Aan de slag gaan in het bedrijfsleven? Maak jouw ondernemersdroom waar!

Heb jij de ambitie om voor jezelf te beginnen? Als jij jouw plannen wilt verwezenlijken, is het noodzakelijk om goed na te denken over de verschillende soorten en vormen van financiering. In dit artikel leggen we uit welke stappen je moet doorlopen op weg naar het ondernemerschap.

Financier benaderen

Door een paar essentiële zaken op een rij te zetten, kun je snel inzicht krijgen in de financiële mogelijkheden. Nadat je het businessplan hebt opgesteld, is het daarom belangrijk om de juiste financier te benaderen, welke nodig is om jouw strategische doel te bereiken. Met een passende bedrijfsfinanciering kan jij de winstgevendheid van jouw onderneming aanzienlijk vergroten!

Reguliere bedrijfsfinanciering

Om in aanmerking te komen voor een financiering, is het vooral zaak om de banken en kredietverstrekkers vroegtijdig, volledig en juist te informeren. Je wilt immers zo snel mogelijk duidelijkheid of de bedrijfsfinanciering wordt verstrekt en tegen welke condities. Wanneer je geen kostbare tijd wilt verliezen, is het van essentieel belang om een financieringsplan op te stellen. Een financieringsplan heeft een duidelijke meerwaarde, om de meest optimale condities en tarieven te krijgen.

Bancaire of alternatieve financiering

Overweeg je een bancaire of alternatieve bedrijfsfinanciering? Bedrijfskundige en financiële advieskantoren kunnen jou helpen om tot de juiste financiering te komen. De adviseurs van deze bedrijven leveren maatwerk en hebben ervaring met alle vormen van bedrijfsvoering. Uiteraard is de belangrijkste financier voor jouw onderneming de bank. Afhankelijk van jouw vraag, de ontwikkelingen in de markt, de situatie in het bedrijf en vooral de onderbouwing willen ze een goed onderbouwd plan graag financieren. Met welke bank jij ook zaken doet: de bankiers weten de weg en vertellen je alles over het acceptatiebeleid!

Management consultant

Management consultant

Wil jij aan de slag gaan in het bedrijfsleven en ambieer je een rol als management consultant voor MKB-ondernemers? Als management consultant kun jij ondernemers begeleiden in het verbeteren van hun organisatie op allerlei verschillende vlakken. Hierbij is het van belang dat je over een afgeronde HBO- of WO-opleiding hebt, minimaal vijf jaar in het bedrijfsleven hebt gewerkt en over professionele vaardigheden beschikt om ondernemers te adviseren op managementniveau. Eén van de kerntaken van een zelfstandig ondernemer is het bieden van ondersteuning bij het opstellen en implementeren van ondernemingsplannen. Daarnaast geef je passend advies en neem je in periodieke sessies de bedrijfskundige onderwerpen van verschillende bedrijven door.

Strategieformulering

In een team van professionals bedien jij de klant. Zo kun jij als consultant ingehuurd worden om advies te geven over strategie- en organisatievraagstukken. Daarbij ben je veel strategisch bezig met plannen: van innovatieplannen tot groeiplannen of kostenverlaging. Wanneer je eenmaal een zelfstandig ondernemer bent, hebben de verdiensten uiteraard een directe relatie tot jouw eigen inzet en prestaties. Hoewel het enige tijd kan duren voordat je een vaste klantenkring hebt opgebouwd, kun jij dit proces met hulp van de CM&P-organisatie enorm versnellen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here