Home Tips Aan de slag als zzp’er? Zo open je een zakelijke rekening

Aan de slag als zzp’er? Zo open je een zakelijke rekening

941
DELEN
Aan de slag als zzp'er? Zo open je een zakelijke rekening

Als zzp’er ben je niet verplicht om een zakelijke rekening te openen. Daarom twijfel je misschien of zo’n rekening iets voor jou is. Wij raden je aan er hoe dan ook eentje te openen. Je houdt zakelijk geld en privégeld namelijk gescheiden dankzij een bedrijfsrekening. Bovendien kom je professioneel over op jouw klanten. De rekening staat immers om naam van jouw bedrijf en dit is terug te zien op bankafschriften. Ben je overtuigd? Dan wil je zelf mogelijk wel een zakelijke rekening openen. Wij vertellen je in deze tekst hoe je dit doet.

Zet jouw wensen op een rijtje

Wie denkt dat een zzp’er slechts één soort zakelijke rekening kan openen, heeft het mis. Bij de meeste aanbieders kun je namelijk uit verschillende pakketten kiezen. Om het jezelf wat makkelijker te maken, raden wij je aan om jouw wensen op een rijtje te zetten. Voor wat betreft het aantal rekeningen en betaalpassen is dit niet bepaald lastig. Omdat jij de enige bent die er gebruik van maakt, volstaat één zakelijke rekening en één betaalpas waarschijnlijk.

Wil je een zakelijke rekening aan een boekhoudprogramma koppelen? Houd hier dan rekening mee tijdens jouw zoektocht naar de beste zakelijke rekening. Niet ieder pakket beschikt namelijk over een koppeling met een boekhoudprogramma. Ga daarom nooit over één nacht ijs bij het openen van een zakelijke rekening, maar neem hier de tijd voor.

Vergelijk zakelijke rekeningen met elkaar

Voor het openen van een zakelijke rekening mkb kun je vandaag de dag bij een groot aantal partijen terecht. Wil je een zakelijke rekening openen zonder hier tijd en moeite in te steken? Dan dien je mogelijk een aanvraag in bij de eerste de beste aanbieder die je tegenkomt. Als je deze aanpak hanteert, is de kans groot dat je snel spijt krijgt van jouw keuze. Mogelijk zijn de voorwaarden toch minder gunstig dan gedacht of misschien betaal je wel onnodig veel premie.

Wie de beste zakelijke rekening voor zzp’ers wil vinden, doet er goed aan vergelijking te maken. Dit kun je doen door de site van verschillende aanbieders te bezoeken. Gelukkig kan het tegenwoordig ook een stuk sneller. Hoe? Door een vergelijkingssite te gebruiken. Je vult hier simpelweg in wat je van een zakelijke rekening verwacht en de site gaat voor je aan de slag. Hierdoor ontdek je snel wat de beste zakelijke rekening voor zzp’ers is.

Vergelijk zakelijke rekeningen met elkaar

Dien een aanvraag in

Heb je een geschikte zakelijke rekening gevonden? Wacht dan niet langer, maar dien direct een aanvraag in. Hier hoef je tegenwoordig de deur niet meer voor uit. Je kunt namelijk online een zakelijke rekening openen. Je selecteert simpelweg het pakket dat jouw voorkeur heeft en vult de gegevens in waar de site je naar vraagt. Als je alle stappen voltooid hebt, dien je jouw aanvraag in. De partij controleert jouw aanvraag vervolgens. Zien zij geen beren op de weg? Dan kun je jouw zakelijke rekening snel gebruiken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here