Home Blogs 9 Tips om ook in de zomer productief te blijven

9 Tips om ook in de zomer productief te blijven

1706
DELEN

Productief blijven blijkt in de winter makkelijker dan in de zomer. Wanneer er geen airconditioning op je werkplek aanwezig is, dan kan de temperatuur nogal onaangenaam worden. Daarnaast is het zo dat lamellen worden gesloten, rolgordijnen worden neergelaten of markiezen worden uitgeklapt om de zon tegen te houden. Logisch, maar door het gebrek aan daglicht gaat de productiviteit ook achteruit. Het idee dat mensen van de zon aan het genieten zijn terwijl jij aan het werk bent doet er ook al geen goed aan. Kortom, de zomer is niet het meest productieve seizoen. Hoe kun je nu toch productief blijven? Wij geven je 9 tips!

1. Stel een tropenrooster in

Het tropenrooster wordt nog maar weinig toegepast, maar is wel ideaal om de productiviteit hoog te houden. Wordt er normaal gesproken gewerkt van 09.00 tot 18.00 uur? Start de werkdagen dan tijdelijk om 06.00 uur en laat deze doorlopen tot 15.00 uur.

2. Even luchten in de avond

Er komt een moment op de dag, op hete dagen meestal pas in de avond, waarop de temperatuur binnen hoger ligt dan buiten. Dit is hét moment om alle ramen en deuren open te gooien. Zo krijg je de temperatuur wat naar beneden voor de volgende dag.

3. Zorg voor luchtstroming

Het gevoel van wind in je gezicht is erg prettig als je het warm hebt. Het kan er in de zomer voor zorgen dat je meer concentratie hebt en dus productiever bent. Met de warmte buiten is het geen optie om de ramen te openen, want dan haal je alleen maar warme lucht naar binnen en dit verhoogt de binnentemperatuur. Maak goed gebruik van ventilatoren of koop een mobiel airconditioningsysteem.

4. Schakel apparatuur op stroom uit

Kantoorruimten waarin veel zaken met adapters staan worden sneller warm. Dit heeft te maken met het feit dat de adapters heet worden. Door de stekkers uit het stopcontact te halen, voor zover mogelijk, voorkom je dat het binnen nog warmer wordt.

5. Wat minder professionele kleding

Er is niemand, echt niemand, die je kwalijk zal nemen dat je geen pak draagt als het buiten dertig graden is. Normaal gesproken die je er tiptop uit in je kostuum, maar met al die warmte moet het gewoon kunnen om je wat luchtiger te kleden. Je klanten zullen je dit zeker niet aanrekenen.

6. Koop veel planten

Planten hebben unieke eigenschappen waar wij mensen profijt van kunnen hebben. Eén van deze eigenschappen is het regelen van het klimaat. Wanneer het erg warm is, dan heeft dit negatieve effecten op het binnenklimaat. Deze effecten worden sterk verminderd wanneer er planten in de ruimte aanwezig zijn.

7. De juiste zonwering gebruiken

Er is een verschil tussen het tegenhouden en het tegenhouden van de warmte. Luxaflex, lamellen, rolgordijnen.. Ze houden de zon wel tegen, maar niet de warmte. De warmte komt namelijk wel nog steeds binnen. Dit is niet het geval wanneer je kiest voor een goed systeem aan de buitenkant van het pand. Er zijn tegenwoordig goede zonweringssystemen die het zicht naar buiten niet ontnemen, maar wel zon en warmte weren.

8. Airco in de nachturen

Natuurlijk, het kost wat meer, maar je hebt er de hele dag je voordeel van. Zet in de nacht een aircosysteem aan om de werkplekken goed te koelen. Zo zorg je ervoor dat er overdag meer koele lucht wordt rondgecirculeerd en dit komt de productiviteit ten goede.

9. Drinken, drinken en nog eens drinken

Het is heel belangrijk om voldoende vocht binnen te krijgen als het warm is. Wanneer je werkt in een warme ruimte, en je drinkt alleen in je pauzes, dan neemt de productiviteit af naar mate de volgende pauze dichterbij komt. Je kunt de productiviteit hoog houden door gewoon voortdurend te blijven drinken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here