Home Blogs 8 tips voor het ontwikkelen van een zoekmachinevriendelijke website

8 tips voor het ontwikkelen van een zoekmachinevriendelijke website

4147
DELEN
seo vriendelijk website

Het hebben van een zoekmachinevriendelijke website is een must voor bedrijven. Je wilt zo veel mogelijk bezoekers op je website en hiervoor is het nodig om goed gevonden te worden in de zoekmachines. Je kunt SEO laten uitvoeren, zodat er op je website aandacht wordt besteed aan Search Engine Optimization. Het is belangrijk dat dit professioneel wordt aangepakt. Heb je er zelf onvoldoende kennis van? Schakel dan een ervaren internetbureau in. Wij geven je nog 8 interessante tips om je website zoekmachinevriendelijk te maken.

  1. Maak gebruik van microdata

Microdata is bedoeld om te zorgen voor een betere en sterkere communicatielijn tussen jouw zakelijke website en de zoekmachines. Het is eigenlijk een set van HTML5 tags die je op je webpagina’s kunt integreren. Je hebt hier uiteraard wel wat kennis van HTML voor nodig.

  1. Investeer in maatwerk

Natuurlijk kun je gebruik maken van een standaard WordPress thema, maar als je echt optimaal aandacht wilt besteden aan de zoekmachinevriendelijkheid van je website is het verstandiger om te kiezen voor maatwerk. Hiermee kun je voorkomen dat je website trager is door alle plugins die gebruikt moeten worden bij een standaard WordPress thema.

  1. Maak je website responsive

Een groot deel van de internetgebruikers maakt gebruik van een mobiel toestel voor het zoeken naar informatie en het bezoeken van websites. Je hebt dus echt een responsive webdesign nodig, ofwel een mobiele website. Als jouw website zichzelf niet goed kan aanpassen aan het formaat van een mobiel apparaat, dan loop je veel bezoekers mis.

  1. Vul meta data in

In WordPress heb je de mogelijkheid om zelf relevante keywords en een meta description in te vullen. Doe dit ook, want het draagt bij aan de vindbaarheid van je website. Doe eens een zoekwoordenonderzoek en neem de resultaten mee in de meta data van je webpagina’s.

  1. Zorg voor een berichtenpagina

Natuurlijk heb je de nodige vaste pagina’s op je website, maar de aanwezigheid van een berichtenpagina is tegenwoordig ook een echte must. Je kunt makkelijk een blog realiseren op je website en in je blogposts ook rekening houden met SEO. Eerder al hebben wij je wat goede blogonderwerpen gegeven waar je mee aan de slag kunt.

  1. Zorg voor een heldere structuur

Het is belangrijk om je website niet te moeilijk te maken. Bezoekers moeten alles makkelijk kunnen vinden op je website. Een heldere structuur zorgt er ook voor dat zoekmachines je webpagina’s gemakkelijker kunnen indexeren. Dit draagt natuurlijk bij aan een betere vindbaarheid.

  1. Aandacht voor conversiepunten

Het is goed om veel aandacht te besteden aan de conversiepunten. Bepaal welke conversiepunten het meest belangrijk zijn en maak bewuste keuzes op de manier waarop je deze op je website laat terugkomen.

  1. Korte laadtijden

Sommige zaken zorgen voor een vertraging in de laadtijden van je webpagina’s. Hierbij valt te denken aan bijvoorbeeld video’s van groot formaat of een teveel aan plugins in WordPress. Trage laadtijden zorgen voor verlies van bezoekers en voor een slechtere ranking. Is de laadtijd onvoldoende? Zorg er dan voor dat je de laadtijden verkort.

Heb jij nog aanvullende tips? Laat het ons weten!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here