Home Tips 8 tips om jouw persoonlijke visie nog beter over te dragen

8 tips om jouw persoonlijke visie nog beter over te dragen

950
DELEN
Tips om jouw persoonlijke visie nog beter over te dragen

Als ondernemer heb je een duidelijke visie: je weet wat je wil bereiken en waarom je dit wil bereiken. Dankzij deze visie weet je duidelijk welk pad je wilt bewandelen; het geeft je richting en maakt het waarmaken van doelen op weg naar die visie gemakkelijker. Toch zul je wellicht wel herkennen dat ook al heb je een duidelijke visie, je jouw team niet altijd even gemakkelijk hierin meekrijgt.

Gelukkig zijn er slimme trucjes die je helpen om de visie waar jij zo in gelooft ook over te brengen. Ik (Marco Buschman, dé Business Coach Rotterdam) geef je 8 tips waarmee je de eerste stappen zet naar het krachtig overbrengen van je visie.

Geloof 200% in jouw visie

Het allerbelangrijkste is dat je zelf voor 200% in jouw persoonlijke visie gelooft. Hoe groots de visie ook is, je moet in jezelf geloven en durven om voor jouw visie te staan. Je hoeft hier nog niet te weten hoe je jouw visie waar gaat maken. Wel is het belangrijk dat je deze regelmatig uitspreekt en anderen mee te krijgen.

Toch is het ook helemaal niet zo gek als je niet altijd even zeker bent over jezelf en de visie waar je voor (wilt) staan. Je zult vast wel herkennen dat door spanningen of ontwikkelingen op de werkvloer of in de privésfeer je wordt afgeleid en het uitdragen van je visie lastiger is.

Een business coach kan je in een business coaching traject helpen om weer volledig vanuit je persoonlijke visie te kunnen ondernemen. krachtig leiderschap te tonen.

Maak van je visie een persoonlijk en concreet verhaal

Kom met persoonlijke en concrete voorbeelden, integreer deze in je verhaal en verbind ze aan je kernboodschap. Door jezelf en je kwetsbare kant te laten zien creëer je verbinding en vertrouwen.

Schets het ideaalbeeld

Schets het ideaalbeeld: hoe is de situatie als de visie werkelijkheid is geworden? Door deze gewenste situatie te schetsen in plaats van het steeds te hebben over de huidige situatie, kunnen medewerkers zich vanuit de wens en het verlangen van de nieuw situatie verbinden aan jouw verhaal.

Maak je boodschap nog krachtiger door

Maak je boodschap nog krachtiger door:

  • Gebruik te maken van metaforen die begrijpelijk en herkenbaar zijn voor je werknemers..
    Metaforen zijn ideale ankers om de boodschap goed te blijven herinneren.
  • Te durven spelen met je intonatie (harder en zachter spreken) en varieer in spreeksnelheid. Las ook pauzes in om de boodschap te laten landen en de mensen erop te laten reageren. Je zult zien dat je boodschap op deze manier beter overkomt dan wanneer je een ‘’spraakwaterval’’ bent.
  • Te spreken vanuit ‘’Wij’’ in plaats vanuit ‘’Ik’’. Bedenk dat jij slechts de boodschapper bent in dienst van het grotere belang. Hoe meer je oprecht vanuit een ‘dienende’ positie je verhaal en je visie kunt vertellen, des te krachtiger wordt de boodschap ontvangen.
  • De kernboodschap en kernzin te herhalen. Door de belangrijkste punten uit je visie meerdere malen te noemen, zal de boodschap krachtiger binnenkomen en beter blijven hangen. Ook hier geldt de kracht van herhaling.
  • Je hele lijf te gebruiken wanneer je jouw boodschap overbrengt. Wanneer je niet alleen je hoofd en mond gebruikt, maar ook gebruikmaakt van lichaamstaal, komt jouw boodschap krachtiger over.

Meer lezen over krachtig leiderschap?

Wil je na het lezen van deze tips meer lezen over de ontwikkeling van je persoonlijke visie en krachtig leiderschap? Lees dan het boek Verbindend Vermogen of download het gratis E-Book: 12 geheimen van krachtig leiderschap.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here