Home Financieel 8 manieren om passieve inkomsten te generen

8 manieren om passieve inkomsten te generen

2220
DELEN
Passief inkomen

Nu het in Nederland economisch gezien er weer een stuk positiever uitziet, staat het nieuws bol van de berichten over cao-onderhandelingen over lonen en zelfs stakingen om loonsverhogingen af te dwingen. Als ondernemer heb je hier echter niet mee te maken. En je uurloon zomaar verhogen gaat niet altijd. Je klanten hebben immers de vrijheid iemand anders te zoeken die jouw werk goedkoper wil uitvoeren. Meer uren maken is ook voor veel ondernemers geen optie. Zij werken gemiddeld al veel meer uur dan ondernemers in loondienst, en het is ook fijn wat tijd over te houden voor familie, gezin en vrienden. De oplossing? Zorgen voor een passief inkomen!

Een passief inkomen?

Nog nooit van gehoord? Een passief inkomen is geld verdienen gedurende langere tijd, terwijl daar niet direct werk tegenover staat. Geen ‘uurtje-factuurtje’ dus, maar eenmalig ergens in investeren en daar lang van kunnen profiteren. Bij een passief inkomen gaat het dus niet om harder of meer werken, maar vooral slimmer werken. Hieronder geven we je acht voorbeelden van manieren om passieve inkomsten te kunnen genereren.

Verdienen met behulp van een app

Niemand kan meer zonder apps. Een paar jaar geleden hadden we er nog niet eens van gehoord, nu staat je smartphone er vol mee. Omdat de ontwikkelingen en diverse toepassingen van apps nog steeds in de kinderschoenen staan, zijn er vele gaten in deze markt te vinden. Verdienen doe je door er een betaalde app van te maken, of mensen te verleiden tot in-app-aankopen.

Commissie: een deel van de extra winst

Ben je online marketeer of copywriter en werk je normaal op uurbasis voor een klant met een webshop? Je kunt ook commissie-afspraken maken, waarbij jij tijd investeert in de webshop en hiervoor en deel van de extra winst ontvangt. Doe dit echter wel alleen met klanten waar je een goede vertrouwensband mee hebt, en zorg dat de extra winst goed meetbaar is.

Een website kopen

In plaats van afspraken te maken met de eigenaar van een webshop, kun je natuurlijk ook een webshop kopen. Dit vraagt wel startkapitaal (bijvoorbeeld de winst van een jaar), maar dit heb je na een jaar terugverdiend, en alles wat er daarna uit winst komt is een passief inkomen.

Lees ook: Internationaal met je webshop? Hier moet je aan denken.

Verdienen door dropshipping

Nog een andere manier voor blijvende inkomsten met behulp van een webshop zonder hier veel tijd te hoeven in blijven te investeren in dropshipping. Zeker de moeite waard als je een webshop op kunt zetten die goede omzet maakt, zonder dat je je druk hoeft te maken over inkoop, klantenservice en verzending. Dat regelt de oorspronkelijke verkoper namelijk allemaal. Voor iedere verkoop krijg jij een kleine vergoeding.

Een passief inkomen creëren met affiliatie marketing

Affiliate marketing draait om het adverteren voor andere partijen. Heb jij een website die goed bezocht wordt, dan kun je hierop advertenties plaatsen voor anderen. Per keer dat een bezoeker van jouw website op een advertentie klikt, of bijvoorbeeld per aankoop die eruit voortvloeit, krijg je een bepaald bedrag. Soms kun je zelfs afspraken maken over wederkerende affiliate inkomsten, waarmee je haast verzekerd bent van inkomsten.

Adverteren met Adsense

Al bekend met Adsense? Dit is het advertentieprogramma van Google waarmee je door middel van affiliate marketing inkomsten kunt genereren.

Word auteur van een e-book

Heb jij waardevolle kennis of ervaring opgedaan in je werk of privéleven en denk je dat je anderen hiermee zou kunnen helpen? Schrijf dan een e-book! Het schrijven kost tijd en je zult daarna ook nog tijd moeten investeren in online marketing (bijvoorbeeld affiliate marketing), maar er blijven inkomsten uit voortkomen zolang mensen nog je e-book kopen.

Een membership community opzetten

Een variant op een e-book is het opzetten van een membership community. Zodra je een gevestigde naam bent als bron van waardevolle info, zullen mensen best tegen betaling toegang willen krijgen tot nog meer informatie of handige functionaliteiten. De passieve inkomsten volgen uit de kwalitatieve content, helemaal als je deze content laat creëren door anderen en zelf enkel bezig bent met het beheer.

Heb jij nog andere ideeën voor collega-ondernemers om een passief inkomen te creëren? Deel het dan hieronder!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here