Home Blogs 7 tips om voordelig kantoorartikelen in te kopen

7 tips om voordelig kantoorartikelen in te kopen

473
DELEN
5 Tips om op kantoorartikelen te besparen

Iedere ondernemer maakt gebruik van kantoorartikelen, maar de bestelling daarvan gaat niet altijd even efficiënt. Tenslotte is de corebusiness iets anders en heeft het begrip kantoorartikelen niet bepaald een spannend imago. Juist om die reden is het een goed idee om eens goed op een rijtje terzetten wat van belang is bij de koop van kantoorartikelen.

1. Beoordeel wat er nodig is

Waar bedrijven op andere zaken vaak hun uiterste best doen om exact te bepalen wat nodig is, geldt dat voor kantoorartikelen minder. In veel gevallen ligt er een standaardbestelling klaar en wordt deze gedaan zodra er een tekort wordt gemeld. Daardoor wordt het risico gelopen dat bepaalde producten zich ophopen en uiteindelijk bij het grof vuil belanden. Aandacht voor hetgeen echt nodig is, vormt een belangrijke besparing op deze artikelen. 

2. De keuze van de leverancier

Net zoals bij andere zaken, check je uiteraard de betrouwbaarheid van je (web)winkel. Het is uiteraard geen goede deal als de zo goedkoop lijkende shop niet blijkt te leveren, nadat jij de bestelling al hebt betaald. Let op de keurmerken en check de recensies voordat je in zee gaat met een nieuwe leverancier.

3. Maak gebruik van acties en aanbiedingen

Ook in de handel van kantoorartikelen zijn er met regelmaat acties en aanbiedingen. De meeste producten kan je erg lang bewaren. Daarom kan je ervoor kiezen om gebruik te maken van deze acties om voordelig  artikelen in te slaan waarvan je zeker kan zijn dat deze nog lange tijd zullen worden gebruikt. Kijk bijvoorbeeld eens op Inktweb.nl naar leuke acties.

4. Kwaliteit versus kwantiteit

Kantoorartikelen worden dagelijks gebruikt door alle medewerkers. Daarbij is het voor de efficiëntie van belang dat ze ook tevreden zijn met de kwaliteit van de geleverde spullen. Het is beslist geen overbodige luxe om af en toe te checken hoe er in het bedrijf wordt gedacht over de kwaliteit van de producten. Kwantiteit is immers niet altijd maatgevend.

5. Blijf vergelijken

Wellicht heb je al een webshop waar je naar tevredenheid je spullen inkoopt. Dat is uiteraard geen reden om dan maar niet verder te zoeken naar een betere leverancier. Doe regelmatig een check in en vergelijk de voorwaarden en prijzen van webwinkels met elkaar.

6. Kennis is efficiënt

Het is niet nodig om een specialist te worden in kantoorartikelen om toch de juiste keuzes te maken. Behalve signalen uit het bedrijf, zullen er ongetwijfeld ook brochures en ander informatie van de leverancier komen. Door hier aandacht aan te besteden, kan je al snel ook betere en voordelige keuzes maken. Een goede voorbereiding loont ook hier.

7. Overweeg alternatieven

Zuinig aan doen is ook een goede manier om te besparen op kantoorartikelen. Daarbij hoeft er vaak niet ingeleverd te worden op de kwaliteit. Online kan je informatie vandaag de dag vaak veel beter delen dan op papier. Daardoor kan je ook toe met minder andere kantoorspullen, zoals inkt en pennen. Informeer ook eens bij collega’s waarop bij hen in het bedrijf wordt bespaard op dit gebied.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here