Home Online Marketing 7 tips bij het maken van een bedrijfsfilm

7 tips bij het maken van een bedrijfsfilm

1814
DELEN
tips maken bedrijfsfilm

Het maken van een bedrijfsfilm kan een zeer krachtige methode zijn om jouw bedrijf en de werkzaamheden die je doet onder de aandacht te brengen. Het is dan wel belangrijk dat je de film aan een aantal belangrijke voorwaarden laat voldoen. Deze zeven tips kunnen daar goed bij helpen. Zo kan iedereen de ideale bedrijfsfilm voor zijn onderneming maken.

1 Schakel een professional in
De opkomst van de computer en het steeds sneller worden daarvan heeft gezorgd dat we steeds meer taken zelf kunnen verzorgen. Het filmen en editen van een video is hier een voorbeeld van. Toch kan je dit beter aan een professional, bijvoorbeeld een freelance grafisch vormgever, overlaten. Die heeft er niet voor niets een diploma voor gehaald of heeft jarenlange ervaring met het vervaardigen van professionele bedrijfsfilms.

2 Kom met een goed idee
Wie geen echt doel heeft zal altijd maar wat ronddobberen en nooit ergens terechtkomen. Wanneer je dus een bedrijfsfilm gaat maken samen met een professional, kom dan in ieder geval met een goed ruw idee van wat je zou willen hebben. Hier kan dan gericht aan gewerkt worden.

3 Kijk vanuit de klant
Veel ondernemers maken de fout dat zij het geheel vanuit eigen perspectief bekijken. Dit is natuurlijk niet de bedoeling. Je maakt de film immers niet voor jezelf, maar voor de klanten. Dit kunnen bestaande of juist potentiële klanten zijn. Bekijk het dan ook vanuit hun perspectief.

4 Vertel een verhaal
Probeer de boodschap die je hebt op een aantrekkelijke manier te verpakken. Storytelling was de afgelopen tijd een hype en een aantal van deze technieken hebben vaste voet aan de grond gekregen. Wanneer een professional, denk bijvoorbeeld aan IdeaVisible, een bedrijfsfilm maakt, dan zal deze techniek altijd aan bod komen.

5 Houd het simpel
Een belangrijke tip is dat je alles simpel moet houden. Je denkt weleens dat je heel bijzonder en origineel moet zijn, maar uiteindelijk is het belangrijkste natuurlijk gewoon dat je boodschap goed overkomt. Simpel blijven is dan de beste oplossing.

6 Houd het tijdloos
Een bedrijfsfilm kun je niet iedere week opnieuw maken. Het zou wel kunnen, maar dat zou je flink wat tijd en budget kosten. Dit is natuurlijk geen goed idee. Houd dit dan ook in je achterhoofd als jullie aan het project gaan werken. Het is beter als de film zo lang mogelijk mee kan blijven gaan. Houd hem dus tijdloos.

7 Houd de restjes achter de hand
In aansluiting op de zesde tip is het ook belangrijk om de overgebleven beelden van het schieten van de film goed te bewaren. Stel nu dat je de video tijdloos hebt gemaakt, maar je moet toch in de loop der tijd iets veranderen, dan is het natuurlijk een fijne wetenschap dat je dit snel met wat andere beelden die niet afwijken kan doen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here