DELEN

Een kantoor neemt een wat aparte plaats in de levens van mensen in. Het is namelijk de plek waar mensen een groot deel van hun tijd doorbrengen. Het is echter ook een plek die vooral praktisch ingericht moet zijn. Om hierbij te helpen is het goed om een aantal richtlijnen in het achterhoofd te houden.

1 Maak het werkbaar

In de eerste plaats moet een kantoor zo ingericht worden dat er goed gewerkt kan worden. Dit is immers de eerste functie die een kantoor heeft. Dat betekent bijvoorbeeld dat de plek uitnodigend genoeg moet zijn om erin te willen zitten. Denk bijvoorbeeld aan het binnenvallen van voldoende daglicht.

2 Verander de afmetingen

Een ruimte kan natuurlijk groter zijn dan nodig wanneer je het in gebruik gaat nemen. Denk bijvoorbeeld aan de hoogte van het plafond. Als dit wat hoger is doordat het pand bijvoorbeeld wat ouder is, dan kan je ervoor kiezen om dit te veranderen. Bijvoorbeeld met behulp van Plameco. Je kunt kiezen voor spanplafonds.

3 Denk na over verlichting

Met zaken als daglicht en verlaagde plafonds ben je er al veel mee bezig, maar dat neemt niet weg dat het op zichzelf ook wel wat extra aandacht mag krijgen. Het gaat dan natuurlijk over de manier waarop je met de verlichting omgaat. Hoe beter je dit verzorgt, hoe beter dit is voor het goed doen van je werkzaamheden.

4 Maak het persoonlijk

Om je echt thuis te voelen is het belangrijk dat je het ook een klein beetje thuis maakt. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je werk en privé gescheiden houdt. Bovendien moet je niet te veel afgeleid kunnen worden. Dat neemt echter niet weg dat je er meer uit kunt halen als je er een beetje persoonlijkheid in legt.

5 De meubels

Het moeilijkste onderdeel van het creëren van het perfecte kantoor is het kiezen van de juiste meubels. Je hebt immers kantoormeubelen nodig die vooral praktisch zijn. Tegelijkertijd wil je natuurlijk ook gewoon dat het er goed uit blijft zien. Tussen deze twee kaders moet je zien te werken.

6 Meer dan de spullen

Denk niet alleen aan de spullen die je nodig hebt in je kantoor, maar denk ook aan de uitstraling die je je kantoor wilt geven. Hiervoor moet je bijvoorbeeld nadenken over de kleuren die je gaat gebruiken. Het kan zijn dat dit specifieke kleuren die bij het bedrijf horen zijn, maar het kunnen ook kleuren van eigen keuze zijn. Maak dit passen bij het geheel.

7 Universeel maken

Werken op een vaste plek wordt steeds minder van deze tijd. Dat betekent dus ook dat je hier rekening mee moet houden in het inrichten. Zorg ervoor dat alles zo universeel als mogelijk is wanneer de situatie hierom vraagt. Wanneer je een kantoor met meerdere personen deelt, dan moet iedereen direct aan de slag kunnen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here