Home ZZP 7 redenen waarom ZZP’ers vaak tijd te kort komen

7 redenen waarom ZZP’ers vaak tijd te kort komen

1935
DELEN

ZZP’ers klagen vaak dat zij te veel te doen en te weinig tijd hebben. In werkelijkheid is dit in de meeste gevallen helemaal niet zo, maar wordt het alleen zo ervaren. Het is namelijk zo dat voornamelijk ZZP’ers moeite hebben met het effectief inrichten van de dag en het sorteren van opdrachten. Hieronder vind je 7 redenen waarom ZZP’ers vaak tijd te kort komen.

1. Vasthouden aan standard werkwijzen

ZZP’ers hebben in meer of mindere mate succes met de manier waarop zij werkzaamheden uitvoeren. Hierdoor wordt er vrijwel nooit gekeken naar nieuwe ontwikkelingen die het werken een stuk efficienter zouden kunnen maken. De werkzaamheden zijn altijd zo uitgevoerd, dus blijft dit ook zo. Juist dit kan ervoor zorgen dat werkzaamheden meer tijd kosten dan nodig is.

2. De klantenkring matig houden

Het valt voor een ZZP’er over het algemeen niet mee om een mooie klantenkring op te bouwen. Om een eerste kringetje te realiseren worden er vaak tarieven gehanteerd die ver beneden het gemiddelde liggen. Hiermee kunnen mensen immers worden overgehaald om klant te worden. Uiteindelijk staat de agenda vol met werkzaamheden voor klanten die matige of ronduit beroerde bedragen betalen voor de werkzaamheden. Omdat het al erg druk is wordt er niet verder gezocht naar klanten die een beter tarief willen betalen. Hierdoor moeten ZZP’ers veel uren blijven werken voor relatief weinig geld. Sommige ZZP’ers werken hierdoor voor minder dan 10 euro per uur, waardoor zij 16 tot 18 uur per dag werken om rond te kunnen komen.

3. Te veel social media tijd

ZZP’ers weten natuurlijk ook dat het belangrijk is om aanwezig te zijn op social media. Het is aan te raden om op bepaalde momenten van de dag tijd te reserveren voor het bijhouden van de sociale netwerken. Veel ZZP’ers doen dit niet, waardoor zij onbewust veel te veel tijd doorbrengen op social media.

4. ‘Nee’ zeggen kan niet

Een groot deel van de ZZP’ers heeft moeite met ‘nee’ zeggen. Hier hebben zij meerdere redenen voor. Het resulteert wel in een tekort aan tijd. Door zaken voor anderen uit te voeren die niets bijdragen aan het bedrijf komen zij tijd te kort voor zaken die wel belangrijk zijn voor de zaak.

5. Tijd voor de administratie

De administratie hoeft niet veel tijd te kosten als je deze dagelijks verwerkt. ZZP’ers komen vaak tijd te kort, waardoor de administratie blijft liggen. Soms loopt het zelfs zo ver dat de administratie pas een paar dagen voor het moeten doen van de belastingaangifte op wordt gepakt. De hoeveelheid administratie is dan zo opgelopen dat het erg veel tijd kost om dit te verwerken. Hierdoor gaat er belangrijke tijd verloren.

6. Nutteloos netwerken

Netwerken is natuurlijk altijd goed voor je business, ook als je ZZP’er bent. Dit netwerken moet dan wel iets toevoegen. Veel ZZP’ers hebben de neiging om naar iedere gelegenheid te gaan om te netwerken en dit zorgt ervoor dat zij ook veel tijd kwijt zijn aan nutteloos netwerken. Zij komen terecht bij netwerkevenementen waar zij met hun bedrijf werkelijk niets interessants zullen aantreffen. Zonde van de opdrachten die in deze tijd hadden kunnen worden uitgevoerd.

7. Te veel tijd voor de mail

Het kort en krachtig beantwoorden van mails behoort over het algemeen niet tot de kwaliteiten van ZZP’ers. Zij zijn snel bang om onvriendelijk over te komen of om belangrijke informatie onvoldoende uit te leggen. Hierdoor tikken zij vaker ellenlange mails waar dit helemaal niet nodig is. Hierdoor kost het bijhouden van de mail veel meer tijd dan nodig is.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here