DELEN

Investeren is heden ten dage zeer populair. Dat komt natuurlijk niet in de laatste plaats door de lage stand van de rente bij de bank. Er zijn dan ook steeds meer opties die populair zijn als het gaat om investeren en beleggen. Eén van die opties is zilver. Je kunt hier flink wat mee bereiken waar het gaat om het vergroten van je kapitaal. Er zijn dan ook tenminste zeven redenen aan te wijzen waarom je ook in moet stappen.

1. Eigenaar van je investering
Een groot voordeel van het investeren in zilver is dat je daadwerkelijk iets in handen hebt. Dit is natuurlijk het zilveren product zelf. Een expert zoals zilvergoudwinkel kan je hiermee helpen. Je weet daardoor dus altijd precies wat je hebt. Dit is een groot voordeel ten opzichte van andere investeringen. Zeker ook omdat je er veel gemakkelijker zicht op kunt houden.

2. Hoog rendement
De reden waarom veel mensen hun geld in zilver steken is het rendement. Sinds de millenniumwisseling is zilver haast verdriedubbeld in waarde. Het heeft een stijging van 171. procent doorgemaakt. Dit is natuurlijk gemakkelijk verdienen. Wat je nu koopt is in theorie volgende week al meer waard. Daardoor kan je zowel op korte termijn als op lange termijn voordeel hebben.

3. Belastingtechnisch voordeel boeken
Wanneer je het handig aanpakt, dan kan je belastingtechnisch flink wat voordeel met zilver doen. Bijvoorbeeld door het buiten Nederland op te slaan. Dit kan heel gemakkelijk in een aantal omringende landen. Wanneer je bijvoorbeeld voor Duitsland of Zwitserland kiest, dan kan je veel besparen op belastingen. Dit zorgt ervoor dat je veel minder kosten voor de opslag hebt en dergelijke.

4. Bijna geen BTW
Een ander belastingtechnisch voordeel van zilver is dat je er als investeerder bijna geen BTW hierover betaalt. Daardoor is het heel goedkoop in de aanschaf te noemen. Hoe meer je immers zelf kunt gebruiken, hoe meer je in het daadwerkelijke zilver kunt steken. Soms komt het op een daadwerkelijke betaling van niet meer dan een half procent neer. Als je in het buitenland je zilver opslaat kan de BTW soms zelfs helemaal komen te vervallen.

5. Gemakkelijk te verkopen
In tegenstelling tot een flink aantal andere investeringen, denk bijvoorbeeld aan vastgoed, is zilver ook weer gemakkelijk te verkopen. Wanneer je dus direct geld nodig hebt, dan kan je dat via deze weg ook echt snel voor elkaar krijgen. Dat maakt het dus ook aantrekkelijk om dit te doen. Je kunt er immers letterlijk op elk moment bij. Veel mensen, zowel particulieren als bedrijven, zullen interesse hebben.

6. Grote markt
Zilver is ook een belangrijke industriële grondstof. Dit betekent dat er in potentie een grote markt van veel vraag en een gematigd aanbod is. Dat heeft als logische gevolg dat de prijs bijna automatisch altijd zal blijven stijgen. In sommige fases kan dit zelfs behoorlijk snel gaan wanneer er ineens sterke vraag naar de grondstof is.

7. Zilver is leuk
Zelfs wanneer je niet direct geld nodig hebt kan zilver een leuke investering zijn. De producten die je van zilver kunt maken kunnen namelijk ook gewoon leuk zijn. Denk bijvoorbeeld aan zilveren munten of aan mooie sierraden. Dit zijn namelijk precies de zaken waarin je kunt investeren als je besluit voor zilver te gaan. Daar heb je zelf natuurlijk ook gewoon veel plezier van.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here