Home Geen categorie 7 redenen waarom jij een zakelijk padel toernooi moet organiseren

7 redenen waarom jij een zakelijk padel toernooi moet organiseren

1495
DELEN
7 redenen waarom jij een zakelijk padel toernooi moet organiseren

Vrijwel ieder bedrijf organiseert eens of een aantal keren per jaar een bedrijfsuitje of een sportief event. Door de frequentie hiervan is het lastig om steeds origineel te blijven en deze dag een andere invulling te geven. Veel bedrijven kijken dan ook graag verder dan de veel gemaakte keuzes op dit gebied en staan open om een zakelijk padel toernooi te organiseren. Dat dit een keuze is die zeer gewaardeerd zal worden maken we inzichtelijk door 7 redenen waarom jij een zakelijk padel toernooi moet organiseren met je te delen. 

Waarom een zakelijk sporttoernooi organiseren?

Veel bedrijven vinden het een goede zaak als hun medewerkers op een sportieve- en ontspannen manier bezig zijn. Om dit te bevorderen worden er regelmatig zakelijke  sporttoernooien georganiseerd. Het samen sporten bevordert de onderlinge interactie tussen de collega’s op een sportieve wijze. Hiermee wordt niet alleen bevordert dat medewerkers lekker in beweging zijn maar het versterkt de samenhang binnen een team. Daarnaast wordt een zakelijk sporttoernooi gezien als tool voor verbetering van de bedrijfscultuur. 

Er zijn dus genoeg reden om een zakelijk sporttoernooi te organiseren maar het is de kunst om hiervoor een juiste invulling te vinden. Een voetbal-, volleybal- of tennis toernooi zijn veel gemaakte keuzes maar na vele jaren deze traditie in ere gehouden te hebben, kan er wel eens een behoefte aan een andere invulling ontstaan. Een zakelijk padel toernooi is dan een uitstekend alternatief.

Samen met collega’s kennismaken met de padel sport

Hoewel padel een sport is die sinds 1969 wordt beoefend, is dit nog een relatief onbekende sport in Nederland. Dit is echter snel aan het veranderen. Padel is op dit moment een van de trends op sportgebied. Het is een sport die overeenkomsten kent met zowel tennis als squash. Padel is een racketsport en wordt gespeeld op een padelbaan die omringd is door wanden van glas en hekwerk. De sport wordt gespeeld met een bal die met betrekking tot de uitstraling veel overeenkomsten heeft met een tennisbal maar een lagere atmosferische druk per cm2 heeft. Dit zorgt ervoor dat er minder snelheid aan de bal gegeven kan worden wat padel een tactisch spelletje maakt. Kracht is veel minder van onderscheidende waarde. Padel lijkt hierdoor minder intensief dan tennis maar het is goed te realiseren dat de bal langer in het spel blijft doordat er gebruik mag worden gemaakt van de omheining van het veld.

7 redenen waarom het organiseren van een zakelijk padel toernooi een goede keuze is

  • Het is een leuke manier om sportief bezig te zijn
  • Het is een sport dat op ieder niveau kan worden beoefend
  • Het is een relatief nieuwe sport die voor veel mensen interessant is
  • Het is een toegankelijke sport die door jong en oud beoefend kan worden
  • Het is een sport waarbij de social distance regels gerespecteerd kunnen worden
  • Het is een sport dat op veel plekken in Nederland beoefend kan worden
  • Het is een sport waar je relatief weinig maar goed verkrijgbaar materiaal voor nodig hebt

Padel spelen in Nederland

De sterk toenemende populariteit van padel is ook duidelijk merkbaar aan de hoeveelheid plaatsen waar de sport beoefend kan worden. Er komen steeds meer padelbanen in Nederland bij om in de stijgende behoefte te voorzien. Tegenwoordig heb je vrijwel in iedere regio meerdere locaties om een zakelijk padel toernooi te organiseren en de medewerkers  kennis te laten maken met een sport die sterk in opkomst is.     

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here