Home HR 7 manieren om je personeel efficiënter aan het werk te zetten

7 manieren om je personeel efficiënter aan het werk te zetten

2221
DELEN
7 manieren om je personeel efficiënter aan het werk te zetten

Als werkgever heb je het niet altijd even makkelijk. Soms moeten er nou eenmaal dingen gedaan worden, maar dan werkt je personeel niet altijd even goed mee. Het is daarom zaak om ervoor te zorgen dat je personeel gemotiveerd is en dat daardoor taken op een efficiënte manier worden uitgevoerd. In praktijk is dit echter soms moeilijk om te bereiken. Daarom volgen hieronder een aantal tips, zodat de taken op de werkvloer op een efficiënte manier kunnen worden uitgevoerd.

1 Zorg voor een goede werksfeer

Een goede werksfeer is altijd belangrijk. Als de sfeer goed is, dan voelt iedereen zich fijn en zijn er geen spanningen. Hierdoor kan iedereen zichzelf zijn, en zullen er ook minder spanningen zijn. Het personeel kan zich hierdoor volledig focussen op hun taak, en ze zullen minder worden afgeleid. Dit komt de efficiëntie ten goede.

2 Genoeg luxe aanwezig

Een ander punt dat ervoor zorgt dat de motivatie en dus de efficiëntie wordt verhoogd, is of er genoeg luxe aanwezig is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een degelijk koffiezetapparaat. Ook snel internet en een goede kopieermachine zijn voorbeelden hiervan. Als dit soort zaken op orde zijn, worden frustraties voorkomen en wordt de motivatie van de werknemers aangewakkerd.

3 Beloningen

Ook beloningen kunnen soms motiverend werken. Zorg er wel voor dat de balans tussen je personeel gewaarborgd blijft, maar passende loonsverhogingen en eventuele bonussen bovenop een salaris kunnen mensen veel goed doen. Het verbetert het zelfvertrouwen en de motivatie, en daardoor zullen je werknemers harder gaan werken.

4 Goede arbeidsovereenkomsten

Goede arbeidsovereenkomsten zijn heel belangrijk. Als deze namelijk wel goed zitten, ben je gelijk al een heleboel frustraties voor. Ook is de sfeer dan beter en zullen de werknemers meer over hebben voor jou als werkgever. Zorg er dus voor dat je onder andere genoeg vakantiedagen geeft, en dat je flexibel bent in het opnemen van vrije uren. Ook als het bijvoorbeeld thuis bij de werknemer niet goed gaat, wees er dan voor diegene en wees flexibel.

5 Zorg ervoor dat het personeel goed verdeeld wordt

Ook deze tip is van groot belang. Als er bijvoorbeeld een groot project is, zorg er dan voor dat er genoeg mensen op het project staan. Maar ook weer niet te veel, want ook dat is zeker niet efficiënt. Zorg er te allen tijde voor dat op alle afdelingen en projecten genoeg mensen staan, hierdoor wordt iedereen op het juiste niveau uitgedaagd, en dit komt de motivatie en zo weer de efficiëntie ten goede.

6 Goede relatie tussen werknemer en werkgever

In praktijk is deze tip soms moeilijk uit te voeren, maar toch is dit erg belangrijk. Een goede werkrelatie zorgt ervoor dat mensen wat over hebben voor elkaar. De werknemers zullen op deze manier gemotiveerd zijn om jou als werkgever te helpen. Hierdoor wordt de efficiëntie wederom verhoogd.

7 Luister naar je personeel

De laatste tip is om naar je personeel te luisteren. Luister naar ze als er iets niet goed is, en probeer dit dan op een zo goed mogelijke manier op te lossen. Slaapproblemen zijn bijvoorbeeld veelvoorkomend, geef de werknemers dan tips om dit op te lossen, zoals dat ze bijvoorbeeld een kijkje moeten nemen bij Lusanna. Zorg ervoor dat je toegankelijk bent als werkgever.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here