Home Blogs 6 tips voor geven van relatiegeschenken

6 tips voor geven van relatiegeschenken

1157
DELEN
6 tips voor geven van relatiegeschenken

Is er een tijdstip dat speciaal geschikt is voor het geven van relatiegeschenken? Omdat je wilt dat een klant eerst aan jou denkt voor de diensten of producten die je levert, is het hele jaar de juiste tijd om de band met je relatie goed te houden. Daarom heeft Lavista producten voor iedere gelegenheid en voor iedere sector. Het gaat beslist niet altijd om dure geschenken, het gaat erom dat je geschenken goed kiest, op het juiste tijdstip geeft en dat jouw naam erop staat.

1. Giveaways

Dit soort geschenken geef je als tijdens een gesprek een bepaald onderwerp aan de orde komt. Denk aan een agenda of een aansteker, maar ook iets voor de vakantie zoals een skipashouder of een cap. Zorg dat je je klant verrast met een dergelijke attentie en dat je altijd een voorraadje beschikbaar hebt.

2. Kerstgeschenken

Het is in het algemeen in december dat zakelijke relaties gaan plannen voor het nieuwe jaar en natuurlijk wil jij ook in dat jaar in die planning voorkomen. Dus is een gepersonaliseerd kerstcadeau een goed idee. Wacht er niet te lang mee. Kerstmis begint ieder jaar vroeger, lijkt het wel en het is niet de bedoeling dat jouw geschenk niet opvalt tussen vele andere cadeautjes.

3. Paraplu’s

Nog steeds is het weer (en de regen) een van de meest besproken onderwerpen in ons land. Als ondernemer speel je daarop in met een mooie paraplu als een goedgekozen geschenk. Er is een groot assortiment paraplu’s in alle kleuren, soorten en maten. Kies iets dat echt past bij jouw onderneming en je weet zeker dat je naam onthouden wordt.

4. Persoonlijke verzorging

Emancipatie wordt in jouw bedrijf uiteraard met hoofdletters geschreven. Maar als het op relatiegeschenken aankomt mag je best ook wat artikelen hebben die speciaal voor vrouwen zijn bedoeld. Wat dacht je van een leuk spiegeltje, een grappig zeepje of reinigingstissues? Ook hierin is de keuze erg groot en kan jij ervoor kiezen om de zaak te personaliseren.

5. Kantoor en zakelijk

Relatiegeschenken zijn dubbel effectief als ze op het kantoor van je klant een mooi plaatsje krijgen. Tenslotte zijn relaties van jouw klanten ook mogelijk prospects voor jou. Hier is het van groot belang dat je een geschenk kiest dat bij jouw business past en ook echt gebruikt gaat worden. Bureausets en calculators doen het altijd goed, maar denk ook eens aan een leuke gadget zoals een vergrootglas voor de kleine lettertjes. Kies dit soort geschenken met zorg voor je clientèle en je hebt nog jaren een plaatsje op hun kantoor.

6. Ballonnen en feestartikelen

Er is altijd wel een goede reden om een feestje te geven en ballonnen vertederen altijd jong en oud. Het is het ideale item om te versieren en ook om weg te geven. Als je een feestje heeft laat dat dan ook duidelijk merken en gebruik ballonnen en ander feestmateriaal met duidelijke opdruk. Als het nieuwe klanten oplevert, is het dubbel feest.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here