Home Blogs 6 tips voor een succesvolle webshop

6 tips voor een succesvolle webshop

2703
DELEN
succesvolle webshop

Met het ontelbare aanbod aan webshops is het niet gemakkelijk jezelf te onderscheiden, laat staan je webshop draaiende te houden. Deze handige tips helpen je dan ook op weg naar het krijgen van een succesvolle webshop.

1. Het bedrijfsplan

Voordat je jouw webshop online laat gaan is het belangrijk om alle zaken op orde te hebben. Het uitwerken van een bedrijfsplan kan hier een goede ondersteuning voor zijn. Het bedrijfsplan is in principe de basis van jouw onderneming. Iets waar je altijd op terug kunt vallen.

2. Concurrentie onderzoek

Een uitgebreid onderdeel in je bedrijfsplan is het concurrentie onderzoek. Wie zijn jouw grootste concurrenten in de online wereld en wat onderscheidt jouw webshop van de rest? Doe wat inspiratie op: wat doen jouw concurrenten goed, en wat kan er naar jouw mening beter? Hoe zijn de webshops opgemaakt en welke plug-ins worden er veelal gebruikt?

3. Doelgroep onderzoek

Hetzelfde geld voor je doelgroep: wie zijn jouw potentiële klanten en wat vinden zij interessant? Onderzoek wat jouw doelgroep nu tot aankoop over laat gaan. Van kleurgebruik tot lettertypes: alles kan invloed hebben!

4. Het begint bij de juiste hosting

Om te beginnen kies je voor een goede hosting. Dit is niet alleen van groot belang voor de snelheid van je website. Het verbetert vooral de gebruikservaring van de bezoeker van je webshop en zorgt ervoor dat je beter zichtbaar bent op Google. Goede hosting hoeft ook helemaal niet duur te zijn. Zo zorgt bijvoorbeeld het gebruik van Argeweb VPS hosting voor een klein maandelijks bedrag al voor een super snelle website met volop SSD opslag. Door te werken met de Argeweb Windows VPS wordt werken met cloud gebaseerde apps een stuk sneller en gemakkelijker. Daarnaast is de Windows Server 2016 gebruiksvriendelijk en bevat het meerdere beschermingslagen die het besturingssysteem goed beveiligd houden. Zo kun je snel, gemakkelijk en veilig werken.

juiste hosting

5. Het juiste platform voor jouw webshop

Vervolgens is het van belang om het juiste platform voor jouw webshop te selecteren. Ben je startende? Dan kan Lightspeed de juiste oplossing voor je zijn. Duik je meteen in het diepe met een goed uitgebreide webshop? Dan kun je het Magento platform waarschijnlijk beter in overweging nemen.

6. Domeinnaam registratie

Ook belangrijk is natuurlijk het registreren van een domeinnaam. Het is verstandig om alle domeinnamen die gerelateerd zijn aan jouw bedrijf te registeren. Zo komen bezoekers ook op de juiste pagina terecht wanneer ze een typfoutje maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here