Home Financieel 6 snelle bespaartips: van autoverzekering tot online boodschappen bestellen

6 snelle bespaartips: van autoverzekering tot online boodschappen bestellen

2296
DELEN
Snelle bespaartips

Staat er een grote aankoop op de planning of is het gewoon tijd om de rekeningen wat aan te vullen? Dan is het wel fijn als je even snel wat flinke kosten kunt besparen. En hoewel er genoeg manieren zijn op lange termijn geld te besparen, is in no-time besparen vaak wat lastiger. Om toch wat centen over te kunnen houden hebben we een aantal snelle bespaartips voor je op een rijtje gezet.

1. De verzekeringen

Kun jij jouw verzekeringen maandelijks aanpassen? Mooi. Dan is nu namelijk een mooi moment om de verzekeraars weer eens onder de loep te nemen. Ten eerste zijn er altijd goedkopere verzekeringen te vinden (kijk maar eens naar de autoverzekering van Diks bijvoorbeeld) en kun je jouw premies hier gewoon direct bekijken, en ten tweede is de kans groot dat je een mooie korting kunt krijgen als je al jouw verzekeringen bij dezelfde verzekeraar afsluit. Aan de slag dus!

2. Vraag ontheffingen aan

Er zijn maar genoeg gemeentelijke belastingen te betalen en in sommige gevallen kun jij hier ontheffing voor aanvragen. Denk bijvoorbeeld aan de waterschapsbelasting. Kom je voor een ontheffing in aanmerking? Dan bespaar je einde van deze maand een paar honderd euro.

3. Tweedehands kopen en verkopen

Heb je een nieuw interieur nodig of zijn de bureaustoelen aan vervanging toe? Zet dan oude producten en materialen eens te koop en koop je nieuwe items ook tweedehands. Met de verkoop van tweedehands producten kun je snel een paar tientjes tot wel honderden euro verdienen, en online marktplaatsen zoals Bol.com en Marktplaats doen het hartstikke goed.

4. Koop in bulk en online

Of het nu om de vulling van je koelkast of om je kantooraccessoires gaat: wanneer je in bulk koopt krijg je vaak een flinke korting. Zit je dus door de vaatwasser tabletten heen; koop ze dan in bulk. Je betaalt eenmalig een wat hoger bedrag maar kunt er de komende maanden weer mee vooruit. Doe dit soort aankopen ook vooral online: dit geeft je de mogelijkheid om te kijken, vergelijken en vaak met korting te kopen.

Besparen op energie

5. Verlaag je energiekosten

Wil je deze maand direct op de energierekening besparen? Onderneem dan de nodige stappen om op de energiekosten te besparen. Schakel al je ruimtes over op LED verlichting bijvoorbeeld, gooi de magnetron de deur uit en vervang dat dure koffiezetapparaat of het gasfornuis eens wat vaker voor een waterkoker.

6. Ga op zoek naar toeslagen

Wat doe jij eigenlijk allemaal op het gebied van maatschappelijk verantwoord en duurzaam wonen, leven en werken? Misschien wel meer dan je denkt. Ga eens op onderzoek uit op de overheidswebsites en misschien zijn er wel een aantal toeslagen waar jij gebruik van mag maken.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here