Home Lifestyle 6 simpele oplossingen voor een stiller huis

6 simpele oplossingen voor een stiller huis

577
DELEN
6 simpele oplossingen voor een stiller huis

De hectiek van alledag kan opwindend zijn. Helaas kan het ook luidruchtig zijn. Hoewel uw huis een toevluchtsoord tegen lawaai zou moeten zijn, is dit niet altijd het geval. 6 simpele oplossingen voor een stiller huis.

De hectiek van alledag kan opwindend zijn. Helaas kan het ook luidruchtig zijn. Hoewel uw huis een toevluchtsoord tegen lawaai zou moeten zijn, is dit niet altijd het geval. En of je nu te maken hebt met geluiden in je huis of geluiden van buiten, ongewenst geluid kan vervelend, frustrerend en ronduit overweldigend zijn.
Het goede nieuws is dat er oplossingen zijn. In feite zijn er verschillende dingen die u kunt doen om het geluid te verminderen en de rust in uw huis te herstellen. Lees verder voor enkele bewezen geluidsisolatietips voor huiseigenaren.

Overweeg geluidsabsorberend textiel zoals akoestische gordijnen

In sommige gevallen kan het verminderen van geluid zo simpel zijn als het introduceren van meer materiaal dat geluid absorbeert, zodat het niet door de kamer stuitert. Deze omvatten vloerkleden, gordijnen en zelfs gestoffeerde meubels. Door uw tapijt toe te voegen of te vervangen, kan het geluid in uw leefruimte zelfs tot 70% worden verminderd. Wandkleden, kussens en plaids, evenals rekken van vloer tot plafond kunnen helpen om geluidsgolven te verdrijven en een stillere sfeer te creëren.
Bovendien, hoewel we vooral denken aan raambekleding vanwege hun lichtblokkerende eigenschappen, hebben gordijnen ook het vermogen om geluid te absorberen en te blokkeren. Vooral fluweel, wol en andere zware materialen zijn het meest effectief. Een akoestisch gordijn kan inderdaad het geluid van buiten met 17% verminderen.

Ontdek professionele geluidsisolatiematerialen

Overmatig geluid is verre van een geïsoleerd probleem. Het is zelfs zo’n veelvoorkomend probleem dat er een overvloed aan geluiddempende materialen beschikbaar is die zijn ontworpen om geluid te verminderen. Bovenaan de lijst? Akoestische dempers.
Verkrijgbaar in een reeks stofstijlen en kleuren die kunnen worden gecoördineerd met uw interieurontwerp, kan de geluidsabsorber zowel op muren als op het plafond worden geplaatst. En hoewel het misschien ingewikkeld klinkt, zeggen experts dat als je een schilderij kunt ophangen, je ook je eigen akoestische panelen kunt ophangen.
Andere geluidsisolerende ontwerpmaterialen zijn kurkvloeren, drijvend hardhout en akoestische tapijten.

Omarm witte ruis

Omarm witte ruis

Van de soms luidruchtige buren tot het constante geraas van het verkeer, geluid maakt deel uit van het moderne leven. Een bijzonder gemakkelijke manier om jezelf af te sluiten van dit lawaai? Investeer in een witte ruismachine. Van witte ruis is aangetoond dat het veel voordelen heeft, waaronder het verminderen van angst, het vergroten van de focus en het bevorderen van het algehele welzijn. Het kan zelfs helpen om baby’s in slaap te brengen!
Hoewel het misschien gek klinkt om meer ruis binnen te brengen om ruis te verminderen, is de realiteit dat witte ruis kalmerende eigenschappen heeft: niet alleen blokkeert constante witte ruis meer irritante intermitterende geluiden, het biedt ook een bron van kalmerende geluiden die rustgevend zijn.

Verander je vensters

Je ramen (vooral als ze oud zijn) kunnen een grote boosdoener zijn als het gaat om het binnenlaten van geluid van buitenaf. Ramen met dikker glas, dubbele en driedubbele ruiten, gelaagd glas en een grotere luchtruimte kunnen allemaal over ruisonderdrukking beschikken.

Een bijzonder voordelig type raam voor geluidsisolatie? “Anti orkaan” of “anti-impact” ramen. Oorspronkelijk ontworpen om sterke wind en andere extreme weersomstandigheden te weerstaan, hebben ze het uitstekende secundaire voordeel van ruisonderdrukking vanwege hun inherente dikte, evenals het gebruik van meer resistente afdichtingsmiddelen en framematerialen. Deze ramen zijn zelfs zo effectief in het verminderen van geluid dat veel huiseigenaren ervoor kiezen, zelfs als ze in gebieden wonen met weinig blootstelling aan extreme weersomstandigheden en natuurrampen.

Programmeer uw apparaten

Vaatwassers, wasmachines, drogers en robotstofzuigers kunnen allemaal bijdragen aan lawaai in uw huis. Velen hebben timerinstellingen waarmee u starttijden kunt plannen voor meer gewenste tijden van de dag (of nacht). Behalve dat het u geluid bespaart, kan het u ook helpen de energiekosten te verlagen door het gebruik tijdens de daluren uit te stellen.

Activeer de modus “niet storen”

Technologie verbetert ons leven op zoveel manieren. Helaas kan technologie niet alleen ons leven verrijken, maar ook een afleiding zijn: letterlijk in het geval van rinkelen, flikkeren, piepen en andere geluiden die onze apparaten gedurende de dag maken. Stel uw apparaten in op “Niet storen” wanneer Je hebt het nodig (of wilt het!): Deze modus elimineert meldingen, waardoor je je beter kunt concentreren of kunt ontspannen. U kunt uw berichten dan in uw eigen tempo en op uw eigen voorwaarden controleren.

Bezorgd over het missen van een oproep van uw kinderen of andere belangrijke mensen? U kunt oproepen en sms-berichten van bepaalde mensen of bestaande contactgroepen toestaan.

Het feit dat lawaai een feit is, betekent niet dat u ermee moet leven, vooral niet in uw privéruimtes. Deze zes strategieën kunnen u helpen ongewenst geluid te verminderen tot een minder afgeleid en vrediger leven thuis.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here