Home Tips 5x waarom je moet investeren in zonnepanelen op je bedrijfspand

5x waarom je moet investeren in zonnepanelen op je bedrijfspand

1187
DELEN
5x waarom je moet investeren in zonnepanelen op je bedrijfspand

We zien zonnepanelen niet alleen steeds vaker terugkomen op daken van huizen, maar ook op bedrijfspanden. Als je een eigen bedrijfspand hebt maar nog niet over zonnepanelen beschikt, is dit zeker iets om over na te denken. Het is voor ondernemers een interessante investering, maar waarom? Wij zetten hieronder vijf redenen om te investeren in zonnepanelen op je bedrijfspand op een rijtje.

Besparen op de energiekosten

Het grootste voordeel van zonnepanelen op je bedrijfspand is uiteraard het feit dat je hiermee bespaart op de energiekosten. En dat is altijd mooi meegenomen, zeker als je niet blij bent met de hoge energiekosten die je op dit moment hebt in je bedrijf. Door te investeren in zonnepanelen kun je zelf groene stroom opwekken en gebruiken en dit zorgt ervoor dat de kosten van je energierekening direct lager worden. Je merkt het direct in je portemonnee en helemaal met de stijgende stroom- en gasprijzen op dit moment is dit mooi meegenomen.

Investering voor de toekomst

Nog een goede reden om voor zonnepanelen op je bedrijfspand te kiezen, is omdat dit een investering is voor de toekomst. Zonnepanelen worden momenteel al populairder, maar naar verwachting groeit de populariteit hiervan alleen nog maar meer. Het is ook een investering voor de toekomst omdat je deze investering vaak al binnen vijf jaar hebt terugverdiend, waardoor je daarna een lange tijd profiteert van gratis stroom.

Je verhoogt de waarde van je pand

Je verhoogt de waarde van je pand

Als ondernemer investeren in zonnepanelen heeft ook als voordeel dat je de waarde van je bedrijfspand verhoogt. Door te kiezen voor zonnepanelen krijg je een hoger energielabel. En hoe hoger jouw energielabel, hoe meer jouw pand waard is. Als je nog plannen hebt om jouw pand in de toekomst te verkopen, dan is dit een mooie bijkomstigheid. Kopers zijn vaak geïnteresseerd in panden met een hoog energielabel, dus de kans is groot dat je jouw pand op deze manier goed kunt verkopen.

Je draag je steentje bij aan een beter milieu

Uiteraard is het ook een voordeel dat je met deze investering duurzaam bezig bent en zo jouw steentje bijdraagt aan een beter milieu. Zonne-energie is zeer milieuvriendelijk, omdat bij het opwekken hiervan geen milieuonvriendelijke stoffen vrijkomen. En in een maatschappij waarin duurzaamheid een steeds grotere rol gaat spelen, is dit een mooi voordeel. Bovendien wordt het als positief gezien als je als bedrijf rekening houdt met het milieu, waardoor je met zonnepanelen een goede keuze maakt.

Subsidies en belastingvoordelen

Kies je ervoor om als ondernemer te investeren in zonnepanelen voor je bedrijfspand, dan heb je recht op diverse subsidies en belastingvoordelen. De overheid hoopt zonnepanelen op deze manier aantrekkelijker te maken voor bedrijven om zo voor meer bedrijven met groene stroom te zorgen. De subsidies en belastingvoordelen waar je van mag profiteren als ondernemer maken het zeer interessant om hierin te investeren, dus check vooral waar je recht op hebt.

Als ondernemer zijn er dus meerdere goede redenen om voor zonnepanelen op je bedrijfspand te kiezen. Is jouw bedrijfspand gevestigd in omgeving Emmen? Vraag dan een offerte op voor zonnepanelen in Emmen om een beter beeld te krijgen van wat het voor jouw bedrijf zou betekenen. Zoals je hierboven hebt gelezen is het een slimme investering waar je jarenlang van profiteert, dus het is absoluut het overwegen waard.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here