Home Tips 5x redenen om je bedrijfspand goed te isoleren

5x redenen om je bedrijfspand goed te isoleren

929
DELEN
5x redenen om je bedrijfspand goed te isoleren

Is jouw bedrijfspand inmiddels wat verouderd en heb je te maken met warmteverlies of vocht- en tochtproblemen? Om het aangenaam te maken op kantoor is het dan belangrijk om te investeren in goede isolatie. Er zijn verschillende redenen om je bedrijfspand goed te isoleren. Ben je daar benieuwd naar, zodat je een weloverwogen keuze kunt maken? Wij zetten de grootste redenen hieronder op een rij.

Besparen op de energiekosten

Als je ervoor kiest om je bedrijfspand goed te isoleren, dan heeft dat als voordeel dat je bespaart op de energiekosten. Hoe beter de isolatie is, hoe minder warmte je verliest en hoe aangenamer het op de werkvloer is. Een geïsoleerd bedrijfspand zorgt er in de koude maanden voor dat de warmte binnenblijft en in de zomermaanden houdt het de warmte juist buiten. Daardoor bespaar je hoe dan ook veel op de stookkosten en dat scheelt een hoop op je zakelijke energierekening.

Isoleren is op verschillende manieren mogelijk. Van grote isolatiemaatregelen als vloerisolatie, glasisolatie, dakisolatie en spouwmuurisolatie tot aan kleine isolatiemaatregelen zoals tochtstrips: je hebt mogelijkheden genoeg. Ga je bouwen of verbouwen binnen je bedrijfspand en wil je voor een uitstekende isolatie zorgen, dan is het een aanrader om gebruik te maken van isolatieplaten. Als je daarnaar op zoek bent, neem dan eens een kijkje bij het brede assortiment isolatieplaten van Sleiderink.

Besparen op de energiekosten

Het is duurzaam

Duurzaamheid speelt een steeds grotere rol in het bedrijfsleven en als ondernemer is het dan ook slim om daar zo veel mogelijk rekening mee te houden. Hoe duurzamer je bedrijfspand, hoe meer toekomstgericht het is. Een betere isolatie is een goede stap in het verduurzamen van je bedrijfspand. Hoe minder energie je verbruikt, hoe minder CO2 uitstoot en hoe beter het is voor het milieu!

Verhoogt het comfort op de werkvloer

Niet alleen voor jezelf is het fijn dat je comfort ervaart op de werkvloer, dat geldt ook voor je medewerkers. Om de werkplek zo comfortabel mogelijk te maken, is isolatie tegenwoordig onmisbaar. Door je pand te isoleren zorg je namelijk continu voor een aangename temperatuur en heb je niet te maken met vervelende tocht- en vochtproblemen of extreme kou of hitte. Hoe aangenamer de temperatuur in je pand, hoe productiever er bovendien gewerkt kan worden. Een echte win-winsituatie.

De waarde van je pand verhogen

Heb je momenteel nog maar een klein kantoorpand en heb je de droom om later te ondernemen in een groter pand? Of heb je een stad in gedachten waar je graag ooit eens een bedrijfspand wilt hebben? Als je in de toekomst nog plannen hebt om je huidige bedrijfspand te verkopen, dan behaal je met een goede isolatie veel voordeel. Hoe beter je pand namelijk geïsoleerd is, hoe beter je energielabel en hoe hoger de waarde. Je krijgt meer geld voor je bedrijfspand als het voorzien is van uitstekende isolatie dan wanneer je daar helemaal niets aan gedaan hebt. Daarmee is het dus een slimme investering voor de toekomst.

Recht op subsidie

Nog een belangrijke reden om te kiezen voor het isoleren van je bedrijfspand, is omdat je als ondernemer recht hebt op een aantal interessante subsidies. Op die manier kun je fiscaal voordeel behalen en dus financiële tegemoetkomingen ontvangen. Als je meer aandacht geeft aan het verduurzamen van je bedrijfspand, heeft dat als voordeel dat je gebruik kunt maken van diverse subsidies en dat is als ondernemer mooi meegenomen.

Zoals je hierboven hebt gelezen zijn er dus meerdere goede redenen om je bedrijfspand te isoleren als je dat nog niet gedaan hebt. Het is een investering voor de toekomst die je in een relatief korte tijd alweer hebt terugverdiend en waar je jarenlang profijt van hebt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here