Home Industrie 5 zaken om op te letten bij het kopen van ijzerwaren

5 zaken om op te letten bij het kopen van ijzerwaren

1177
DELEN
5 zaken om op te letten bij het kopen van ijzerwaren

Of je nu als zzp’er in de bouw werkt of je eigen bouwbedrijf hebt: je zal altijd voldoende ijzerwaren nodig hebben. Maar waar let je eigenlijk op wanneer je deze aanschaft? Hoe weet je zeker dat je de juiste kwaliteit in huis haalt zonder teveel te betalen, en wat voor materialen zijn het beste? We zetten een aantal zaken waar je op moet letten bij het kopen van ijzerwaren voor je op een rijtje.

1. Kijk en vergelijk

Neem de tijd om verschillende aanbieders van hetzelfde gereedschap of dezelfde ijzerwaren te vergelijken. Kijk bijvoorbeeld in de bouwmarkt, maar ga ook online op zoek. Zo kun je verschillende aanbieders, merken en prijzen makkelijk vergelijken en uiteindelijk gewoon online bestellen. Veel specialisten verkopen het gros van hun producten namelijk via de webwinkel. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar bouten, dan kun je online je bouten bestellen bij een bekende bevestiging expert zonder er de deur voor uit te hoeven!

2. Kijk naar de merken

Je kunt je ijzerwaren en gereedschappen in allerlei soorten en maten verkrijgen; en aan ieder model hangt een ander prijskaartje. Maar zeker wanneer je ijzerwaren op professioneel gebied gebruikt wil je geen goedkoop item aanschaffen en hier later spijt van krijgen. Als vakman kun je beter kiezen voor gereedschappen en ijzerwaren van gerenommeerde merken zoals Makita of DeWalt: deze merken staan bekend als echte kwaliteitsmerken op het gebied van gereedschappen. Voor ijzerwaren kan je je pijlen richten op merken zoals Pferd en Blackline. Op deze manier weet je zeker dat je lang met je item kunt doen, en dat het je niet snel zal teleurstellen.

3. Kijk naar de keurmerken

Wanneer je op de bouw werkt is de kans groot dat je regelmatig met puntige en scherpe materialen aan de slag gaat; en dat maakt dat een ongeluk in een klein hoekje zit. Je wilt deze risico’s natuurlijk niet groter maken door de verkeerde onderdelen te gebruiken. Om zeker te zijn van de kwaliteit van de onderdelen kun je op de keurmerken letten. Denk bijvoorbeeld aan het keurmerk GS (geprüfte sicherheit) of het CE-keurmerk (een keurmerk dat betekent dat de items aan de EG veiligheidsrichtlijnen voldoen).

5 zaken om op te letten bij het kopen van ijzerwaren.

4. Welk materiaal?

Het materiaal dat je kiest is belangrijk voor de kwaliteit. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar handgereedschap, dan heeft gehard staal de voorkeur. Maar wanneer je op zoek bent naar kleine ijzerwaren kan het zijn dat je weer specifieke materialen nodig hebt om een specifiek doel te kunnen behalen. Ook hier kun je weer op de keurmerken letten: het HSS keurmerk staat bijvoorbeeld garant voor de hardheid van staal.

5. Hoe zijn de reviews?

Neem voordat je een aankoop doet even de tijd om wat reviews op te zoeken; onder collega’s of online. Zo kom je er snel achter hoe bepaalde producten in de praktijk werken en of de kwaliteit inderdaad is wat je zoekt. Een mooie manier om miskopen te voorkomen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here