DELEN

Zakelijke leningen zijn een belangrijk onderdeel van de economie. Door als ondernemer risico te durven nemen kan je groeien. Dit is belangrijk voor zeer veel branches. Het is dus altijd een goed idee om in ieder geval over een lening na te durven denken wanneer je kansen op de markt ziet. Let dan wel goed op een aantal zaken. Deze tips kunnen helpen.

1. Vergelijk het aanbod

Een zakelijke lening afsluiten doe je niet in een opwelling. Vergelijken loont. Dit kan o.a. goed bij Bankr waar zakelijke leningen van bekende zakelijke kredietverstrekkers naast elkaar uiteen worden gezet. Wanneer je via Bankr een zakelijke lening afsluit, weet je zeker waar je voor tekent. Bankr’s zakelijke leningen zijn transparant omdat alle kleine lettertjes worden uitgelicht. Let sowieso op rente, looptijd en eventuele afsluitkosten.

2. Niet meer dan nodig

Een ander risico dat je als onnodig kunt beschouwen is het afsluiten van een lening voor een verkeerde som. Vooral in het geval van een te hoge som kan dit je onnodig veel geld gaan kosten. Je moet dit immers ook allemaal met rente gaan terugbetalen. Zelfs wanneer je door te vergelijken de laagst mogelijke rente hebt gevonden betaal je dan nog altijd veel te veel hiervoor. Kies daarom altijd voor een lening die precies aansluit op de behoefte.

3. De looptijd

Schat realistisch in hoe lang je nodig gaat hebben om de investering terug te verdienen. Dit is onder andere van belang voor het bepalen van de looptijd van de lening. Wanneer het enige tijd duurt voor je de vruchten kunt gaan plukken, dan zal je dit dus ook in je financiële situatie merken. Speel hierop in door met de kredietverstrekker enkele goede afspraken overeen te komen. Als de looptijd net iets langer kan zijn kan dat veel opleveren.

4. Boeteclausules

Mocht het dan toch zo zijn dat alles snelle gaat dan verwacht, regel dan iets met betrekking tot boeteclausules. Verschillende kredietverstrekkers nemen deze in de regels op omdat op die manier wordt voorkomen dat zij rente-inkomsten mislopen door vervroegd aflossen. Het is dan dus fijn om een bank te vinden waar je wel vervroegd kunt aflossen. Of in ieder geval een kredietverstrekker te vinden die zo min mogelijk kosten in rekening brengt. Dit kan veel geld schelen.

5. Wees zeker van je zaak

Hoewel je zoals gezegd dus altijd een risico gaat nemen, is het wel belangrijk dat dit een gecalculeerd risico is. Je moet dus echt zo zeker als mogelijk zijn van datgene wat je gaat doen. Een lening kan de eerste druppel op een gloeiende plaat zijn wanneer je het niet goed hebt uitgedacht. Wanneer je dit echter wel hebt gedaan, dan kan het ook de eerste trede van de ladder omhoog zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here