Home Tips 5 voordelen van palletstellingen op een rijtje

5 voordelen van palletstellingen op een rijtje

536
DELEN
5 voordelen van palletstellingen op een rijtje

In de meeste magazijnen worden vandaag de dag allerlei soorten stellingen gebruikt. Toch is het niet zo dat iedere stelling hetzelfde is. Nee, want je kunt namelijk verschillende soorten stellingen kopen. Staan jouw producten grotendeels op pallets? Dan kun je deze op de grond zetten. Als het om veel pallets gaat, staat een magazijn snel vol. In dat geval bieden palletstellingen uitkomst. In deze tekst zetten wij 5 voordelen van zo’n stelling op een rijtje.

1. De hoogte in

Eén van de grootste voordelen van een palletstelling is dat je hiermee de hoogte in kunt. Hierdoor ben je niet langer afhankelijk van de ruimte op de vloer. Nadat zo’n stelling eenmaal staat, kun je namelijk meerdere pallets boven elkaar kwijt. Doordat iedere pallet op de stelling rust, beschadigen de producten op onderliggende pallets niet. Dankzij zo’n stelling wordt de opslagruimte in jouw magazijn ineens een stuk groter. De stellingen zijn geschikt voor meerdere soorten producten, waardoor nagenoeg iedere pallet wel op een palletstelling kan staan.

2. Sterk en groot draagvermogen

Palletstellingen zijn speciaal ontworpen voor de opslag van pallets. Omdat een volgepakte pallet behoorlijk wat kan wegen, moet zo’n stelling flink wat gewicht kunnen dragen. Gelukkig is dit niet iets waar jij je zorgen over hoeft te maken. Palletstelling zijn namelijk sterk en hebben een groot draagvermogen. Hierdoor kun je een dergelijke stelling probleemloos volpakken met pallets zonder dat hij bezwijkt onder het gewicht.

3. Veilig

Veilig

Een derde voordeel van palletstellingen is dat ze over het algemeen allemaal veilig zijn. Een partij mag namelijk geen palletstelling verkopen als deze niet voldoet aan de veiligheids- en kwaliteitseisen die binnen Europa gelden. Helaas is niet iedere palletstelling van even goede kwaliteit. Wil je een palletstelling kopen? Kijk dan altijd even of deze aan alle eisen omtrent kwaliteit en veiligheid voldoet. Als dit het geval is, kun je zonder problemen een palletstelling kopen bij het bedrijf in kwestie.

4. Flexibel te gebruiken

Wie denkt dat iedere palletstelling hetzelfde is, heeft het mis. De meeste palletstellingen zijn namelijk flexibel te gebruiken. Allereerst kun je pallets met verschillende producten in zo’n stelling stallen. Daarbij komt dat een palletstelling tegenwoordig vrijwel altijd in maat te verstellen is. Hierdoor kun je zo’n stelling altijd aanpassen aan de afmetingen van jouw magazijn. Bij de aankoop van een palletstelling kun je bovendien uit verschillende maten kiezen. Daarnaast heb je keuze uit verschillende draagvermogens en materialen.

5. Uit te breiden

Een laatste voordeel van een palletstelling is dat je deze uit kunt breiden. Dit betekent dat je niet direct jouw gehele magazijn vol hoeft te zetten met palletstellingen. Wil je het eerst even aankijken? Koop dan eerst een paar palletstellingen. Wanneer ze jou bevallen, kun je na verloop van tijd extra stellingen kopen. Deze kunnen vervolgens aangesloten worden op de reeds aanwezige (pallet)stellingen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here