Home Lifestyle 5 voordelen van een tuinkantoor!

5 voordelen van een tuinkantoor!

1760
DELEN
Kantoor in de tuin

Steeds vaker zien we dat mensen ervoor kiezen om één of meerdere dagen vanuit huis te werken. Thuiswerken heeft natuurlijk veel voordelen, aangezien je geen reistijd hebt en je dag helemaal zelf kan inplannen. Echter heeft het ook een aantal nadelen, zoals het feit dat je snel afgeleid wordt door dingen die om je heen gebeuren. Om dit te voorkomen is er een oplossing die we steeds vaker bij woningen zien: een tuinkantoor! Een tuinkantoor is simpelweg een kantoor in een blokhut of tuinhuis in je eigen tuin. Een tuinkantoor heeft veel voordelen en deze hebben we voor jullie op een rijtje gezet!

#1 – Je eigen plekje

Een tuinkantoor is ideaal om je eigen comfortabele werkplek te creëren. Natuurlijk is het ook mogelijk om een kamer of zolder om te bouwen tot een kantoor, maar hier hou je toch de afleiding van geluiden of klusjes in huis heel erg. Het is fijn om een gescheiden ruimte te hebben naast de woning, zodat het net voelt of je op kantoor bent. Je kan hier rustig werken en hebt helemaal geen afleiding, hoe fijn is dat!

#2 – Hou werk en privé gescheiden

Veel mensen merken dat het thuiswerken ervoor zorgt dat het werk invloed heeft op de privésituatie thuis. Klanten of collega’s komen binnen in je woonkamer en je hebt geen geschikte ruimte om rustig met mensen te praten. Door een kantoor in je tuinhuis of blokhut heb je een aparte ruimte en hou je jouw privé- en werkleven het best gescheiden.

#3 – Bespaar tijd en moeite

Elke dag weer in de file staan kost veel tijd die je makkelijk kunt besparen door thuis te werken. Je hoeft alleen maar naar je tuinkantoor te lopen om op kantoor te zijn. Natuurlijk is het fijn om af en toe op kantoor te komen en dingen te vergaderen, maar door veel thuis te doen kan je veel bruikbare tijd besparen.

#4 – Je eigen plekje

Ben je die standaard bureaustoelen van kantoor ook zat? Je tuinkantoor kan je precies zo inrichten hoe jij het wilt. Hou je ervan om af en toe staand te werken? Dan haal je een bureau die versteld kan worden. Ook kan je een bepaalde sfeer creëren waarin je het zelf fijn vindt om te werken.

Tuin kantoor

#5 – Geniet van de natuur

Niks is lekkerder om tijdens je werk te genieten van de frisse lucht en de natuur. De meeste tuinhuizen hebben grote deuren en ramen waardoor er veel frisse lucht van buiten kan komen. In de winter kan je deze natuurlijk wel dicht doen om de warmte binnen te houden.

Het hebben van een tuinkantoor kent dus veel handige voordelen. Je bespaart veel tijd en je hebt je eigen plekje waar je rustig kan werken. Het is tevens ook nog handig dat je in de meeste gemeentes geen vergunning nodig hebt om een tuinkantoor te bouwen. Als ZZP’er is een tuinhuis als kantoor ook nog eens aftrekbaar bij de belasting. Een ideale werkplek naast je woning als je het aan mij vraagt!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here