Home Blogs 5 veelgestelde vragen over zakelijke pakketten versturen

5 veelgestelde vragen over zakelijke pakketten versturen

1650
DELEN
zakelijke pakketten versturen

Je zult niet de eerste ondernemer zijn die zakendoet met China, Zuid-Afrika of de Verenigde Staten en die uit moet zoeken hoe het werkt om naar deze landen een pakket versturen. Maar waar moet je precies op letten bij het versturen van een pakket naar de andere kant van de wereld? Deze vijf tips helpen je uit de brand.

Voor welke vervoerder moet ik kiezen?

Je hebt de keuze uit een expressvervoerder zoals TNT of een reguliere pakketvervoerder zoals DPD. Beide vervoerders hebben hun eigen voor- en nadelen. Bij een expressvervoerder gaat het versturen een stuk sneller, maar betaal je vanzelfsprekend ook meer. Bovendien kun je ook kiezen uit meerdere aflevermomenten. De verzendtijd voor een pakket versturen naar het buitenland verschilt per land. Bij een reguliere vervoerder is de verzendtijd langer, maar doorgaans zijn de kosten hiervoor minder hoog.

Kan ik mijn verzending verzekeren of aangetekend versturen?

Ja, dat kan zeker. Bij het versturen van een pakket is er vaak al een standaard bedrag voor aansprakelijkheid inbegrepen. Is de zending meer waard, dan is het mogelijk om een verhoogde aansprakelijkheid bij te kopen, bijvoorbeeld tot €5000. Het is ook mogelijk om de optie tekenen voor ontvangst bij een pakket te realiseren. Ook in het geval van een aangetekend pakket is er vaak al sprake van een maximaal bedrag voor extra aansprakelijkheid.

Hoe groot en zwaar mag de zending zijn?

De grootte van de zending en het gewicht zijn vanzelfsprekend, naast de bestemming, van grote invloed op de totaalprijs van het versturen van het pakket. Zo geldt er één prijs voor een pakket verzenden binnen de EU tot 30 kg met een maximale afmeting van 100 x 50 x 50. Voor pakketten buiten de EU tot 20 kg en dezelfde maximale afmetingen, geldt ook dezelfde prijs. Deze kun je versturen via bijvoorbeeld een PostNL-punt. Pakketten met een grotere afmeting of gewicht, kun je via een grotere transportvervoerder versturen.

Wat zijn de verzendvoorwaarden per land?

Voordat je het pakket gaat versturen, is het slim even een kijkje te nemen bij de verzendvoorwaarden per land. Voor de meerderheid van de producten klinkt het logisch dat ze niet verstuurd mogen worden, denk aan radioactieve materialen of brandbare vloeistoffen. Toch kan het, zeker gezien het zakelijke zendingen betreft, geen kwaad de lijst te bekijken.

Hoe kan ik mijn pakket verzenden?

Er zijn verschillende aanbieders voor het versturen van een zakelijk pakket. Ook de hoeveelheid pakketten die je moet verzenden, maakt daarbij verschil. Als je regelmatig (dus bijvoorbeeld meer dan 2 keer per week) een pakket verstuurt, kun je een contract afsluiten met een vervoerder. Ook is het mogelijk om vervoerders te vergelijken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here