Home Offline marketing 5 unieke manieren om de naamsbekendheid van je bedrijf een boost te...

5 unieke manieren om de naamsbekendheid van je bedrijf een boost te geven

2727
DELEN

In het zakenleven draait alles om naamsbekendheid. Als je klanten je weten te vinden dan komen de opdrachten en orders meestal vanzelf wel. Als je kwaliteit levert is dat ook een groot voordeel natuurlijk. We geven je vijf handige tips om de naamsbekendheid van je bedrijf een boost te geven.

1. Bezoek een vakbeurs

Voor veel branches worden regelmatig beurzen georganiseerd. Hoewel het huren van een stand vaak een flinke investering is, kan het je ook veel opleveren. Overweeg daarom om deel te nemen aan een vakbeurs. Doe dit alleen als je kunt inschatten dat het je ook daadwerkelijk wat gaat opleveren. Op een beurs kun je natuurlijk ook prima gadgets uitdelen met je naam en contactgegevens erop zodat de bezoekers zich jouw bedrijf ook na afloop van de beurs nog herinneren.

2. Gebruik de lokale media

Een advertentie in een plaatselijke krant kan ervoor zorgen dat je naam in de regio bekender wordt. Veel mensen vinden het prettig om producten te kopen of diensten af te nemen van een bedrijf dat bij hen in de buurt is gevestigd. Maak hier gebruik van. Zeg dan ook altijd ja als je wordt gevraagd voor een interview in de plaatselijke krant. Deze gratis reclame mag je zeker niet laten schieten. Je kunt ook betalen voor een interview, een zogenaamde advertorial kan zeker zijn vruchten afwerpen.

3. Investeer in give aways

Wanneer je een klant of bezoeker van je bedrijf een gratis presentje kunt aanbieden dan zal dat vrijwel altijd worden gewaardeerd. Uiteraard zorg je ervoor dat dit presentje is voorzien van de naam en contactgegevens van je bedrijf. Een bedrijf als Drukland.nl kan hierbij van dienst zijn. Zij zijn gespecialiseerd in het bedrukken van een grote verscheidenheid aan producten. Van pennen tot aanstekers en van mokken tot petjes, alles kan in principe worden voorzien van jouw bedrijfsnaam en –logo.

4. Lever kwaliteit

Er is geen betere manier om een goede naam op te bouwen dan door kwaliteit te leveren. Als je producten of diensten goed zijn, dan zal dit positieve kritieken opleveren. Mensen die tevreden zijn over jouw bedrijf zullen dat zeker aanbevelen bij hun vrienden en familie. Dus bewaak de kwaliteit en het zal je zeker een toename van je naamsbekendheid opleveren. Ook al ben je niet de goedkoopste in je branche, als je de beste bent beïnvloedt dit je bedrijfsresultaat zeker in positieve zin.

5. Behandel je klanten met respect

Een goede naam voor je bedrijf betekent ook dat je je klanten met respect behandelt. Als een klant zich bij jou gewaardeerd voelt, zal dit zeker positieve reclame opleveren. Probeer problemen en klachten snel en goed op te lossen en heb oog en oor voor wat klanten je aan feedback geven. Soms kunnen kleine details al het verschil maken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here