Home ZZP 5 uitdagingen voor een startup

5 uitdagingen voor een startup

1572
DELEN

Het is best een uitdaging om startup te zijn. Er liggen veel uitdagingen waar startups mee om moeten gaan. Zelfs de beste startups redden het soms niet of bereiken niet het succes wat ze van tevoren voor ogen hadden. Vaak waren ze dan niet goed voorbereid op de obstakels die ze tegen zouden kunnen komen en hoe erop te reageren.

1. Je hebt geld nodig als startup

Ja, je hebt inderdaad geld nodig. Dat zijn hele uitdagingen voor een startup. Sommige startups hebben het geluk van investeerders of dat ze zelf genoeg cashflow hebben om te investeren. Zo heb je geld nodig voor bijvoorbeeld software, productontwikkeling of marketing. Uiteindelijk zul je ook dingen uit moeten besteden als je er zelf geen tijd meer voor hebt. Dan zul je dus personeel moeten betalen. Er zijn speciale startup events waar je naartoe kunt waar mogelijke investeerders rondlopen. Ook zijn er bedrijven waar je je ideeën kunt pitchen. Of denk ook eens aan crowdfunding voor je startup.

2. Startup branding en marketing

Branding en marketing zijn ook uitdagingen voor een startup. Het komt voor dat ze problemen ervaren omdat ze niet voldoende geld of energie in marketing steken. Zo zijn er startups die alleen aandacht besteden aan mond-tot-mondreclame en uitsluitend organische groei. Men denkt dan dat (betaalde) online marketing niet nodig is. Zonder een goed plan kom je er niet als startup.

3. De juiste mensen vinden voor je startup

Nog meer uitdagingen voor een startup zit ‘m in het vinden van de juiste mensen. Je hebt mensen nodig die bepaalde skills hebben. Tegelijkertijd wil je dat ze niet alleen weten hoe je bedrijf moet overleven, maar ook hoe het moet groeien. Deze combinatie maakt het best lastig. Vaak zijn het dingen die processen in een startup kunnen vertragen omdat het vinden van capabel personeel veel tijd kost. Het kan ook zijn dat je iemand hebt aangenomen die achteraf niet de capaciteiten blijkt te hebben waar je op had gehoopt. Voor het vinden van goede mensen zijn er ook online platformen. Zo’n platform is speciaal bedoeld voor een startup die op zoek is naar personeel. Ook hier zijn speciale startup events voor die bedoeld zijn om kennis te delen en te netwerken.

4. Concurrentie voor startups

Als startup heb je te maken met concurrentie. Niemand heeft jou van tevoren verteld dat het makkelijk was om aan een bedrijf te beginnen. Ook al is jouw product zo geweldig, we hebben een verzadigde markt. Het is in deze tijd lastig om uniek te zijn, maar niet onmogelijk. De uitdaging voor een startup is om een goede strategie te hebben. Het gaat erom dat je snel denkt en kunt anticiperen op een veranderende markt.

5. Time-management bij startups

Er is nooit genoeg tijd. Er zijn zo veel dingen te doen, er moeten zo veel beslissingen genomen worden en er zitten slechts 24 uur in een dag. Het gaat erom dat je prioriteiten kunt stellen en kunt elimineren.

Voldoende (start)kapitaal, marketing, de juiste mensen, anticiperen op de markt, goed time-management… Wanneer je dat goed voor elkaar hebt, dát zijn de beste startups.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here