Home Tips 5 tips voor professionele werkkleding

5 tips voor professionele werkkleding

2295
DELEN
werkkleding

Goede bedrijfskleding is niet alleen belangrijk voor de veiligheid, het geeft je ook een professionele en uniforme uitstraling naar buitenaf. Maar het aanschaffen van de juiste werkkleding is minder gemakkelijk dan je denkt. De kleding moet namelijk passend zijn voor alle werknemers, afgestemd op specifieke veiligheidsregels en natuurlijk goed bij de onderneming passen. Met deze tips kies jij gegarandeerd de juiste professionele werkkleding uit.

1. Houd rekening met de branche

Het belangrijkste punt om in het achterhoofd te houden is natuurlijk de branche waarin jouw onderneming werkzaam is. Zo zullen horecamedewerkers meer behoefte hebben aan comfortabele en stijlvolle werkkleding, terwijl medewerkers in de bouwe wellicht meer baat hebben bij de functionele werkkleding van Engelbert Strauss. Iedere branche heeft zo zijn eigen behoeften en prioriteiten; houd die van jouw branche dan ook goed in de gaten.

2. De kwaliteit van het stof

In veel gevallen wordt er voor bepaalde werkkleding gekozen omdat het er ‘leuk’ of passend uitziet. Nu is de uitstraling van werkkleding natuurlijk erg belangrijk, maar het comfort mag ook zeker niet vergeten worden. Het vinden van werkkleding met een goede stofkwaliteit is hiervoor erg belangrijk. De werkkleding wordt namelijk intensief gebruikt en vaak onder zware of warme omstandigheden. Dit vraagt om een hoge stofkwaliteit.

3. De juiste pasvorm

Ook in dit geval is het weer belangrijk de branche in het achterhoofd te houden. Een horeca medewerker vraagt om een andere pasvorm dan bijvoorbeeld een postbezorger. Iedere soort werkkleding heeft zo zijn eigen pasvorm voor de bijpassende doelgroep. Ga op zoek naar een leverancier die naast verschillende variaties ook verschillende pasvormen aanbiedt. Denk aan bijvoorbeeld het verschil tussen een slim en regular fit. Zo zullen je werknemers zich minder snel ongemakkelijk voelen in te kleine werkkleding.

4. Functionaliteit van de werkkleding

Niet in alle, maar in veel gevallen heeft de werkkleding ook bepaalde mogelijkheden nodig. In het geval van de horeca werknemers zijn zakken bijvoorbeeld erg belangrijk. Bankmedewerkers hebben wellicht minder behoefte aan zakken, maar misschien wel weer aan andere functionele eigenschappen.

5. Betrek je werknemers

Je werknemers zullen uiteindelijk degenen zijn die de (nieuwe) werkkleding het meeste dragen. Het is dan ook helemaal geen slecht idee om ze zoveel mogelijk in het proces te betrekken. Wat vinden ze wel, of juist niet fijn zitten? Waar voelen jouw medewerkers zich het fijnste in en welke werkkleding vinden zij het meest functioneel? Zolang je jouw werknemers betrekt in het proces zal de werkkleding met minder tegenstand gedragen worden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here