Home Blogs 5 tips voor een ultieme workation

5 tips voor een ultieme workation

766
DELEN
5 tips voor een ultieme workation

Eerst bracht corona ons de staycation, maar heb je ook al van de workation gehoord: werken tijdens de vakantie? Het is een ideale oplossing voor wie al dat thuiswerken beu is, een kleurtje wil krijgen en toch bereikbaar wil blijven. Een dagje werken in de zon, ’s middags een wandeling langs het meer en ’s avonds genieten van een cocktail aan het zwembad: ja, het kan echt! Wij geven je een aantal tips, zodat je meteen kunt vertrekken wanneer reizen en vakantie opnieuw is toegestaan.

1. Kies voor een workation in eigen land

Bij TopParken Business verblijf je in één van de 17 vakantiehuisjes te midden van de natuur, zonder dat de omgeving je afleidt. Daarnaast heb je er rust en ruimte, want elke vakantiewoning heeft een eigen ruime tuin. Verblijven doe je in het heuvelachtige Zuid-Limburg, de bosrijke Veluwe of toch maar gewoon in de Achterhoek. Hebben je hersenen hun welverdiende rust nodig? Spring dan even in de jacuzzi, gooi een lijntje uit of maak een fietstochtje in een rustige omgeving.

2. Ga voor een vakantiepark met handige extra’s

Natuurlijk wil je optimaal genieten van je workation. Kies daarom altijd voor een vakantiepark met handige extra’s, zoals ook bij de vakantiewoningen van TopParken Business het geval is. Het eten kan gewoon voor je verzorgd worden, zodat jij alle tijd hebt om je op je werk te richten. Bovendien hou je zo misschien ook nog wel wat meer vrije tijd over om van de omgeving te genieten. Houd je ervan om echt te relaxen? Dan is een huisje met wellness echt iets voor jou. Zo kun je ontspannen en genieten voor je weer met goede moed aan het werk gaat.

3. Kies altijd voor een locatie met goed internet

In deze tijd is vrijwel niets zo belangrijk als goed internet. Je kunt eigenlijk niet meer zonder wanneer je je werk wilt doen. Internet heb je niet alleen nodig om foto’s of voorbeelden door te sturen, maar ook om op afstand met je collega’s te vergaderen. Een haperende verbinding is altijd lastig, dus zorg ervoor dat je altijd draadloze internetverbinding kunt gebruiken op het park van jouw keuze.

4. Ga voor rust en ruimte

Bij veel mensen hoor je dat thuiswerken tegenvalt doordat er bijvoorbeeld niet genoeg ruimte is of doordat het gezin veel aandacht vraagt. Kies dan ook voor een rustige werkplek waar je optimaal je werk kunt doen. Zorg ervoor dat de omgeving je rust geeft, zodat je concentratie hoog is en je optimaal kunt presteren.

5. Stel doelen voor jezelf

Je workation is bedoeld om tot rust te komen, terwijl je toch doorwerkt. Stel dan ook doelen voor jezelf en maak een lijstje met punten die jij echt wilt doen tijdens je workation. Zorg ervoor dat je voorbereid bent en precies weet aan welk project je gaat werken. Misschien is het wel nodig om wat informatie mee te nemen, zoals printjes of correspondentie. Bereid je workation goed voor en ga ervoor!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here