Home Blogs 5 tips voor een duurzaam kantoor

5 tips voor een duurzaam kantoor

1722
DELEN
5 tips voor een duurzaam kantoor

Het runnen van een bedrijf is een prijzige onderneming. Om een bedrijf goed lopende te houden, zal je veel onkosten maken en het is dan prettig om dit zoveel mogelijk binnen acceptabele perken te houden. Gelukkig zijn er voldoende tips en adviezen te bedenken die ervoor kunnen zorgen dat je een duurzaam kantoor realiseert. Zo kun je op onkosten besparen en alsnog je voordeel doen van bruikbare en effectieve benodigdheden. Wanneer je deze tips toepast, zal je zien dat je kostenplaatje drastisch veranderd en dat je veel zuiniger kunt werken. Tevens bieden enkele opties ook een waardevolle bijdrage aan een beter milieu, wat als bedrijf aanvullend een belangrijk uitgangspunt kan zijn.

1 LED TL-buis

Een LED TL-buis van Ledlampendirect is een uitstekende keuze om de standaard TL buizen op het kantoor te vervangen voor een hoogfrequent verlichtingsarmatuur. Je kunt hiermee een besparing tot wel 55% op de gebruikelijke energiekosten behalen en profiteren van een gegarandeerd hogere lichtopbrengst. De werkomgeving zal hierdoor optimaal verlicht worden en is geschikt voor gebruik in magazijnen, kantoren en overige bedrijfsruimtes. De LED TL-buizen hebben een levensduur van tot wel 20 jaar, waardoor je ook minder snel vervanging hoeft te regelen en ook hierdoor bespaar je uitzonderlijk aan kosten.

2 Bewegingsmelders

Om ervoor te zorgen dat verlichting niet langer brandt dan nodig is, kun je bewegingsmelders plaatsen door het gehele bedrijfspand. Zeker in ruimtes waar niet telkens personeel aanwezig is, kan het een uitkomst zijn om bewegingsmelders te plaatsen, zoals toiletruimtes, hallen, overlopen of bijkeukens. De bewegingsmelders van ledlampendirect.nl reageren op beweging, waarna het licht zal aanspringen. Op momenten dat er niemand in de ruimte is, zal het licht uitstaan. Hiermee bespaar je aanzienlijk op elektriciteitsrekeningen.

3 Duurzaam papier

Door te kiezen voor groene kantoorartikelen draag je bij aan een gezonder milieu. Een goed begin hierin is het aanschaffen van duurzaam papier. Je kunt een bewuste keuze maken in het soort papier dat je kiest voor gebruik op kantoor. Duurzaam papier is voornamelijk gemaakt van gerecycled oud papier of karton en het hout dat dit aanvult, komt uit beheerde bossen.

4 Groene pennen

Op kantoor zijn altijd pennen nodig. Ook hierin kun je een duurzame keuze maken door pennen te kiezen die gemaakt zijn van gerecyclede PET-flessen. Zulke balpennen zijn even prettig in gebruik als andere pennen en zijn tevens navulbaar, waardoor ze nog duurzamer worden. Zo zorg je ervoor dat je personeel milieuvriendelijke pennen gebruiken bij al hun werkzaamheden.

5 Bespaar op inkt

Voor een goede bedrijfsvoering zal er veel gebruik worden gemaakt van printers. Door hier bedachtzaam mee om te springen, bespaar je zelf op kosten voor nieuwe inkt en draag je ook bij aan een schoner milieu. Je kunt tevens kiezen voor een font, waarvoor je minder inkt nodig hebt om dit af te drukken. Ook zo bespaar je op inkt en werk je milieuvriendelijker. Print bovendien waar mogelijk dubbelzijdig, zodat je ook weer op het gebruik van papier bespaart en minder papier verloren gaat.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here