Home Blogs 5 tips om te besparen op zakelijk autorijden

5 tips om te besparen op zakelijk autorijden

1930
DELEN

Wij houden van onze auto en deze is dan ook vaak onmisbaar in ons leven. Zowel op persoonlijk vlak als voor het werk is dat het geval. De ene dag naar een klant in Arnhem en de volgende dag een vergadering in Utrecht. Zowel jijzelf als jouw personeel moeten vaak de baan op. Op de eindbalans zijn dat vele kilometers en dus een grote kost. Dat moet beter kunnen, niet? Gelukkig kan je hier nog op meerdere manieren besparen, wat dan weer een slok op de borrel scheelt. Wij geven vijf tips mee die je snel en eenvoudig kan implementeren om drastisch te besparen op de kosten van zakelijk autorijden.

# 1. Tank verstandig

Als eerste tip geven we mee dat je best de prijzen van de tankstations in de buurt nagaat en vergelijkt. Hier zitten namelijk best wel wat verschillen op. In het algemeen kunnen we stellen dat een tankbeurt in een van de tankstations langsheen de snelweg duurder zal uitvallen dan deze bij een lokaal station in jouw buurt. Wanneer jij (of jouw medewerkers) lang de baan op moeten, start je dus best met een volle tank.

# 2. Gebruik een tankpas

Door gebruik te maken van een tankpas kan je genieten van enkele voordelen. Om te beginnen kan je op deze manier besparen op administratieve kosten: alles wordt overzichtelijk weergegeven op één factuur en is zo veel sneller ingeboekt. Zo kan je ook makkelijker de btw terugvorderen.  Indien je veel werknemers hebt, zie je ook meteen hoeveel elke werknemer uitgeeft aan brandstofkosten. Misschien klopt daar toch iets niet…

# 3. Bespaar door zuinig te rijden

Hoe sneller je rijdt, hoe meer brandstof je gebruikt. Hoewel dit zeker geen wereldschokkende propositie is, blijken we in de praktijk het meest te besparen door zuinig te rijden. De besparing kan immers oplopen tot 10(!) procent. Onder zuinig rijden verstaan we onder meer zoveel mogelijk aan een constante snelheid rijden en slim schakelen. De auto en de motor tiptop onderhouden valt ook aan te raden, vergeet hierbij zeker de bandenspanning niet af en toe te controleren.

Trouwens is het – vanzelfsprekend – ook aangeraden om je aan de verkeersregels te houden. Een verkeersboete komt niet alleen altijd ongelegen maar in sommige gevallen moet de werkgever er voor opdraaien, zelfs al maakte een medewerker de overtreding.

# 4. Laat ook je werknemers de vorige tips hanteren

Wanneer je werknemers hebt die een auto van het werk gebruiken, maak je hen best duidelijk dat dit een grote kost is. Om hen warm te maken om ook zelf zuiniger te rijden, stel je daar best ook iets tegenover. Misschien kan je de besparing wel (deels) schenken aan een goed doel naar keuze? Zo zal iedereen vast zijn steentje bijdragen.

# 5. Maak gebruik van een voertuigvolgsysteem

Als laatste tip raden we nog een voertuigvolgsysteem aan. Zo’n volgsysteem houdt bij waar iemand zich bevindt en wanneer en welke afstanden iemand rijdt. Op deze manier kan je eenvoudig de privékilometers van je medewerkers nagaan. Is er een dringend bezoek bij een klant vereist? Wanneer je meerdere medewerkers hebt die voortdurend op de baan zijn, kan je snel zien wie zich het dichtst bij de klant bevindt. In het verlengde hiervan is het sowieso ook verstandig om klantenbezoeken verstandig in te plannen. Drie klanten in dezelfde stad? Dan breng je die toch gewoon op dezelfde dag een bezoekje.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here