Home Financieel 5 tips om te besparen op onnodige zakelijke kosten

5 tips om te besparen op onnodige zakelijke kosten

1325
DELEN
zakelijke kosten

Het is als onderneming niet altijd makkelijk om het hoofd boven water te houden. Het is dan ook nooit een slecht idee om de zakelijke kosten af en toe eens na te lopen; zelfs wanneer er meer dan een break-even behaald wordt. Het zou namelijk zomaar eens kunnen zijn dat er flink bespaart kan worden op onnodige zakelijke kosten.

Besparen op verzekeringen

Hoewel de verzekeringen niet altijd de grootste kostenpost zijn, kan hier verrassend veel op bespaard worden. Gebruik je jouw privé auto bijvoorbeeld vooral voor de zaak? Dan kan dit verzekeringstechnisch gezien besparingen opleveren. Heb je de overige verzekeringen bij verschillende aanbieders, dan kan het afsluiten van een totaalpakket bij dezelfde aanbieder mooie kortingen opleveren.

Besparen op de vaste lasten

Ook het internet vergelijken kan de nodige zakelijke besparingen opleveren. Een contract dat een x aantal jaar geleden afgesloten is, mag gerust opnieuw ingezien worden. Het zou zomaar eens kunnen zijn dat er inmiddels nieuwe aanbieders met scherpere tarieven op de markt zijn. Hetzelfde geldt natuurlijk voor besparingen met betrekking tot je gas en elektriciteit.

Besparen op de energiekosten

Naast het kiezen van de juiste leverancier kun je ook zelf je steentje bijdragen aan een besparing op de energiekosten. Vervang bijvoorbeeld alle lampen met LED lampen. Deze lampen zijn wat duurder in aanschaf, maar zijn gemiddeld dertig tot vijftig procent zuiniger dan andere lampen en gaan wel 30 jaar mee. Ook het uitschakelen van apparatuur buiten kantoortijden kan een flinke besparing opleveren op de energierekening.

Het rijden van een auto

Rijd je een prive auto regelmatig voor de zaak? Dan kan het zijn dat je ook hier kosten op kunt besparen. Hetzelfde geldt voor auto’s van personeel waar regelmatig ritjes mee worden gemaakt in de naam van de onderneming. De kosten van dit gebruik kunnen afgeschreven worden als zakelijke lasten, en ook de verzekering mag in dit geval eens onder de loep genomen worden.

Gebruik de talenten in huis

Staat er een (administratieve) klus op de kalender waar personeel van buitenaf ingehuurd moet worden? Kijk eerst eens welke talenten je reeds in huis hebt. De kans is groot dat je medewerkers van meerdere markten thuis zijn, en je dus zomaar eens zouden kunnen ondersteunen met een promotionele klus, het ontwerpen van marketing materialen of zelfs een kleine verbouwing binnen de muren van de onderneming. Nee heb je, ja kun je krijgen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here