Home Online Marketing 5 tips om stress door social media te voorkomen

5 tips om stress door social media te voorkomen

2011
DELEN

Veel ondernemers hebben last van stress door social media. Bedrijven moeten in deze tijd eigenlijk wel te vinden zijn op de sociale netwerken, vooral omdat je veel kansen misloopt wanneer dit niet het geval is. Het bijhouden van social media is niet eenvoudig en veel ondernemers ondervinden dan ook moeite met het inplannen van de activiteiten op de sociale netwerken. Hieronder vind je 5 slimme tips om stress door social media te voorkomen of weg te nemen.

1. Het hebben van een account is geen doel

Waar veel ondernemers de mist in gaan is bij de gedachte dat het hebben van een account op social media een doel is. Dit is namelijk niet het geval. Een social media account is een tool die kan worden ingezet bij het behalen van doelen. Als je ervoor zorgt dat je altijd onthoudt dat social media een tool is in plaats van een doel, dan neemt dit een behoorlijke hoeveelheid stress weg.

2. Start klein met social media

Als je eenmaal de keuze hebt gemaakt om ook social media te laten werken voor je bedrijf, dan ben je al snel geneigd om meerdere sociale netwerken tegelijk aan te spreken. Je maakt een account op Facebook, Instagram en Twitter, bijvoorbeeld. Nu ben je helemaal niet gewend om goed met social media bezig te zijn, dus je hebt nog geen ritme gevonden. Door meerdere sociale netwerken tegelijk aan te pakken wordt het een stressvolle bedoening. Je kunt beter starten met één zakelijk account op de belangrijkste netwerksite. Als je hier je draai gevonden hebt, dan kun je een tweede account nemen bij een andere sociale netwerksite.

3. Neem de tijd om succes te bereiken

Het levert enorm veel stress op als social media niet oplevert wat je ervan had verwacht. De eerste dagen op social media kun je dan ook al flink met de handen in het haar zitten. Dit is niet de bedoeling. Social media werkt niet a-la-minute. Je moet het de tijd gunnen om te gaan ‘werken’ voor je bedrijf. Hoe langer je regelmatig actief bent op social media, hoe meer resultaat je eruit zal kunnen halen. Houd je dus niet vast aan verwachtingen en neem de tijd.

4. Plan social media momenten in

Als je net bent begonnen met het actief zijn op social media uit naam van je bedrijf, dan komt er altijd enige vorm van enthousiasme bij kijken. Dit is prima, maar het brengt ook het risico met zich mee dat je meer tijd aan social media besteedt dan de bedoeling is. Je voelt constant de drang om toch even te kijken of je al nieuwe volgers hebt, of je likes hebt of dat er iets aan je gevraagd is. Dit zorgt ervoor dat andere taken blijven liggen en zo wordt het stressniveau omhoog gebracht. Het is beter om social media momenten in te plannen. Kijk bijvoorbeeld eens in de drie uur op social media en doe daar wat je moet doen. Vervolgens kijk je de komende drie uur niet. Dit kan even lastig zijn, maar het zal de stress zeker wegnemen.

5. Leg een voorraadje posts aan

Je kunt nu eenmaal niet altijd vol inspiratie zitten. Er komen zeker dagen aan waarop je gewoonweg niet weet wat je moet posten. Het is niet de bedoeling dat je geforceerd gaat posten, want dit zijn vaak de meest beroerde posts die op social media te vinden zijn. Heb je een moment waarop je heel veel inspiratie hebt? Maak de posts dan alvast voor een moment waarop je inspiratieloos bent. Uiteindelijk heb je dan altijd een document klaarstaan om je uit de brand te helpen. Zo voorkom je de pure stressmomenten omdat je het even niet meer weet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here