Home Branches 5 tips om je producten te identificeren

5 tips om je producten te identificeren

2912
DELEN
graveren

Een duidelijke identificatie van je product is belangrijk. Als jouw product onderdeel is van een groter geheel is een duidelijke identificatie belangrijk. Hiermee worden fouten voorkomen en tijd gewonnen omdat er niet hoeft te worden gezocht. Het labelen van kabels is hier een praktisch voorbeeld van. Er zijn meerdere manieren om je producten te identificeren, we geven 5 tips. Uiteraard is het per product verschillend welke methode relevant kan zijn.

1. Unieke verpakking

Met name de luxere producten worden over het algemeen geleverd in een luxe verpakking. Als je daar uniek in wilt zijn is bijvoorbeeld graveren in hout een mooie oplossing. Lever je product dan in een houten kistje waar je logo op staat gegraveerd. Een unieke verpakking is overigens niet alleen goed als je je wilt onderscheiden. Heb je een breekbaar product, identificeer je product dan ook zo. Laat op de verpakking zien dat er voorzichtig mee omgegaan moet worden.

2. Graveren

Het graveren van producten is vaak ook mogelijk. Je kunt een gravure aanbrengen in de oppervlakte van het product. Dit kan door diepte aan te brengen. Maar is een gladde oppervlakte van belang, of mooier, dan is lasergraveren een optie. Er wordt een blijvende verkleuring aangebracht op een metalen ondergrond. Graveren is een identificatie die vrijwel altijd, de hele levensduur van het product zichtbaar blijft.

3. Typeplaatje

In veel industrieën ben je verplicht om je producten te voorzien van een serienummer. Per soort machine worden daar eisen aan gesteld. Door een typeplaatje op de machine te plaatsen kun je een duidelijk kenmerk meegeven. Daarnaast is dat een mooie kans om je bedrijfsnaam en gegevens op de machine aan te brengen. Het soort gegevens wat op een typeplaatje moet staan is vastgelegd. Iedere brancheorganisatie heeft dit soort informatie voor bedrijven die hier mee te maken hebben.

4. Bar- of QR-code

De meeste mensen weten niet beter dan dat producten in de supermarkt gemerkt zijn met een barcode. Dit is een heel praktisch voorbeeld van productidentificatie. Een unieke barcode zorgt ervoor dat software een product kan identificeren. Een veel nieuwere methode is een QR-code. Het voordeel hiervan is dat er direct een weblink aan toegevoegd kan worden. Zo kun je door het scannen van een code veel meer informatie over een product krijgen dan alleen een artikelnummer en prijs. Hier vind je een mooi voorbeeld van identificatie d.m.v. een QR-code.

5. Elektronische chip

Afhankelijk van het product is een elektronische chip ook een identificatiemiddel. Met name bij de duurdere producten kan dit een middel van identificatie zijn. Maar ook de veehouderij is een bekende gebruiker van elektronisch chips. Dieren dragen zelf cruciale informatie rond zodat die beschikbaar is wanneer nodig. Dit is vergelijkbaar met huisdieren die gechipt zijn. Afhankelijk van de toepassing is het mogelijk om gps toe te voegen zodat je ook nog eens weet waar een dier zich bevindt.

Naast promotionele artikelen zijn er veel meer producten die een duidelijke identificatie moeten hebben. Voor ieder product is er wel een manier die het meest geschikt is. Met name graveren en codering met QR-codes zijn relatief goedkope methoden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here